Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek
Vr. 11 DEC
MOVEMENTS
Met DJ's
Zaal open: 22.00 uur / Entree: E 5,-

Zat. 12 DEC
CUBY + BLIZZARDS
Zaal open: 21.00 uur / Entree: E 17,50


---

DEEPHOUSE en CUBY + BLIZZARDS in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Vrijdag 11 december is het vanaf 22.00 uur dansen geblazen bij Movements, een nieuw initiatief om dance muziek in Sneek weer nieuw leven in te blazen. Stijlen als techno, minimal, tech-house en progressive zullen allemaal aan bod komen. Op zaterdag 12 december is het tijd voor blues, met Cuby + Blizzards. Cuby + Blizzards behoeven bijna geen introductie, aangezien we natuurlijk hebben over een levende legende binnen de Nederlandse blues.

Op zaterdag 12 december staat deze levende blueslegende op het podium van Het Bolwerk! 'Cats Lost' heet het gloednieuwe album van Cuby + Blizzards. Een plaat die in sfeer en emotie doet denken aan legendarische voorgangers als 'Desolation' en 'Groeten Uit Grollo'. Als je door Drenthe reist zie je soms nog zo'n transformatorhuisje waar al sinds een eeuwigheid de letters C+B op staan gekalkt. Sinds Cats Lost is dat relikwie meer, maar een actueel eerbetoon. Met dit album, geproduceerd door Daniël Lohues, stappen Cuby & The Blizzards zelfverzekerd de 21e eeuw binnen.

C+B opereert al weer een paar jaar in één van haar meest 'klassieke' opstellingen: naast Harry Muskee zijn dat Hans LaFaille (drums), Helmig van der Vegt (keyboards), Herman Deinum (bas) en Edwin Java, al weer bijna twee decennia de vervanger van Eelco Gelling op gitaar. Cats Lost is Cuby's beste album sinds jaren. Op 12 december kan iedereen de nieuwe plaat ook live horen in Het Bolwerk te Sneek. De zaal gaat om 21.00 uur open.

Op vrijdag 11 december is het vanaf 22.00 uur tijd voor stijlen als techno, minimal, tech-house en progressive in Het Bolwerk te Sneek tijdens Movements!

Tim Hollander opent deze eerste editie. De uit Amstelveen afkomstige Tim doet momenteel mee aan de befaamde Amsterdamse TWSTD DJ-contest. Rensch, het techno beest, kan de menigte goed vermaken met zijn pakkende techno/minimal deuntjes. Op Selective en Dance Vision heeft hij al eens laten zien wat hij kan en hij is meer dan welkom om dat vanavond weer te doen. Douwe van Netten is in 1992 begonnen met draaien, na een lange break heeft hij het draaien weer opgepakt. Waar hij toen oldskool house draaide, draait hij nu tech- en deephouse. Dit jaar heeft hij oa op Selective en Dance Vision gedraaid. Vanavond zal hij ons mee de diepte in nemen. Edwin & Ferdy zijn altijd resident dj's geweest op de Selective feesten. Afgelopen jaar hebben zij op Global Underground feesten gedraaid. Op dit zelfde label hebben zij ook verschillende platen uitgebracht. Met hun deephouse en progressive klanken kunnen zij deze avond perfect afsluiten.