Ingezonden persbericht


Persbericht

Steun couveusekinderen met één klik

Muziekfans kunnen vroeggeboren kinderen steunen door het liedje "Sing Me Another Song" te downloaden op 11 december 2009

Leidschendam, 10 december 2009

Download en doneer: EFCNI, (European Foundation for the Care of Newborn Infants), bestempelt 11 december als 'donation day" voor zieke pasgeboren en te vroeg geboren couveusekinderen. Eén simpele klik is voldoende om deze kwetsbare kinderen te steunen: download het liefdadigheidslied van EFCNI "Sing me another song", op iTunes of Amazon voor slechts 1.99 euro. De opbrengst gaat naar EFCNI en dient ter versterking van het werk dat op Europees niveau voor te vroeg geboren kinderen en hun families wordt gedaan.

Een lied voor de allerkleinsten
De Zweedse sterpianist Robert Wells en rockmuzikant Jakob Samuel brachten het lied "Sing Me Another Song" uit om aandacht te vestigen op de problemen die vroeggeboren kinderen en hun ouders ervaren. Alleen al in Nederland worden jaarlijks 13.000 kinderen te vroeg geboren, wat hen tot de grootste kinderpatiëntengroep maakt.

11 December: Download en help!
Op 11 december kan iedereen het werk voor zieke en te vroeg geboren couveusekinderen steunen door via de website www.efcni.org op een rechtstreekse link klikken voor het downloaden van "Sing Me Another Song" op iTunes and Amazon voor 1.99 euro. De opbrengst gaat naar de liefdadigheidsorganisatie EFCNI. Iedere klik helpt om het leven van deze groep kwetsbare baby's te verbeteren.

Een lied dat je niet onberoerd laat
Emotioneel en melodische, zacht en kwetsbaar: de liefdadigheidshit "Sing Me Another Song" werd gecomponeerd om kwetsbare couveusekinderen en hun familie te stimuleren het avontuur van het leven aan te gaan. Na de geboorte ligt de te vroeg geboren baby in een couveuse, geïsoleerd van de rest van de wereld, gescheiden van zijn ouders. De enige manier waarop ouders hun liefde kunnen uiten en voor hun kwetsbare kindje kunnen zorgen is door zo veel als mogelijk contact te hebben en door het gebruik van hun stem, en zachtjes liedjes te zingen.

Hardrockers' wiegenlied voor de meest kwetsbare baby's Entertainer, pianist en componist Robert Wells is één van de Scandinavische topartiesten. Hij presenteert eigentijdse variaties op klassieke grootheden als Bach en Beethoven en met zijn muziek brengt hij verleden en heden, klassiek, jazz en pop samen. Als artist werkte Robert Wells met de Chinese muzikant Tan Dun samen om het officiële Olympische openingsnummer te componeren voor de Olympische Spelen in Peking in 2008. Zelf is Wells vader van een couveusekind en ambassadeur van de Zweedse oudervereniging voor couveusekinderen. Jakob Samuel, de stem in het liefdadigheidslied, is de zanger van de Zweedse hardrock band The Poodles. Hij deelde het podium met onder andere HammerFall and Gotthard.


---

European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI- www.efcni.org) is zowel een netwerk voor iedereen die betrokken is bij vroeggeboren kinderen en zieke pasgeborenen, als een forum voor wetenschappers. Zo brengen zij o.a. ouderorganisaties van 18 Europese landen samen, waaronder ook de de Nederlande vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC; www.couveuseouders.nl). Ze willen er voor zorgen dat Europa's grootste kinderpatiëntengroep de nodige aandacht krijgt en de belangengroep heeft die nodig is.

Noot voor redacties,