Deelgemeente Oud-West Amsterdam


regels winterterras

---

Stadsdeel Oud-West verruimt regels winterterras

10 december 2009

Vanaf 1 november 2009 mogen horecaondernemers in Oud-West zijschotten en luifels ook in de winterperiode (tussen 1 november en 1 maart) uitstallen. Ook mag terrasmeubilair binnen het eigen terrasgebied opgeslagen worden. Sinds de invoering van het rookverbod staan veel mensen buiten bij café's, dit veroorzaakt regelmatig (geluids)overlast. Het stadsdeel wil deze overlast beperken door het gebruik van luifels en zijschotten toe te staan.

Bouwe Olij, Portefeuillehouder Economie; `' Via deze maatregel proberen we de horecagebieden ook tijdens de winterperiode aantrekkelijk te houden en de leefbaarheid te waarborgen. Daarnaast zadelen we de ondernemers niet onnodig op met opslagproblemen''.

Door de verruimde regels kunnen horecaondernemers met een terrasvergunning terrasmeubilair binnen het eigen terrasgebied tegen de gevel opslaan. Ook mogen zij luifels en zijschotten gewoon laten staan. In het verleden mochten ondernemers tussen 1 november en 1 maart de luifels niet gebruiken en moesten zijschotten en terrasmeubilair inpandig of elders worden opgeslagen.

Terrasverwarming niet toegestaan

Het Dagelijks Bestuur staat het gebruik van terrasverwarmers niet toe, omdat deze slecht zijn voor het milieu. Dit verbod is ook opgenomen in de terrasvergunning. Hier wordt dan ook extra op gecontroleerd.
---