Ingezonden persbericht



Carla Dik nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie Utrecht

10 december 2009

UTRECHT - De Statenfractie van de ChristenUnie Utrecht krijgt een nieuwe voorzitter. Met ingang van het nieuwe jaar draagt Kees van Kranenburg het stokje over aan Carla Dik.

Carla Dik is sinds maart 2007 lid van de Provinciale Staten van Utrecht. De Statenfractie van de ChristenUnie heeft unaniem vertrouwen uitgesproken in de nieuwe voorzitter. Carla Dik: "Het is bijzonder om je als politicus in te kunnen zetten voor de samenleving. Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen en voor het vertrouwen dat ik heb gekregen". De ChristenUnie maakt deel uit van een coalitie met VVD en CDA. Carla Dik zal zich samen met de fractie inzetten om het geluid van de ChristenUnie verder te laten horen. "Het jaar 2010 is een belangrijk jaar", aldus Dik: "Er zal moeten worden gesproken over bezuinigingen en over de rol van de provincie. Daarnaast is dit het laatste jaar voor de statenverkiezingen in 2011.

Kees van Kranenburg is sinds 2003 Statenlid in Utrecht. Bij de verkiezingen in 2007 was hij lijsttrekker en daarna fractievoorzitter. Hij deed onder andere de woordvoering bij de onderwerpen ruimtelijke ordening, jeugdzorg, bestuur, financiën en Europa. Bij de bestuurscrisis in 2008 was hij betrokken bij de onderhandelingen, die hebben geleid tot deelname van de ChristenUnie in de coalitie. Van Kranenburg is in het dagelijks leven directeur van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen. Een drukke baan, die steeds moeilijker te combineren is met het fractievoorzitterschap. Van Kranenburg blijft, nadat hij de voorzittershamer heeft overgedragen, lid van Provinciale Staten.

Carla Dik is sinds 2003 lid van de gemeenteraad van Veenendaal, waar zij veel politieke ervaring heeft opgedaan. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen is zij geen kandidaat meer, zodat zij zich volledig kan richten op de provinciale politiek. Het fractievoorzitterschap is daarbij een nieuwe uitdaging.