PERSBERICHT

Hilversum, 11 december 2009

Vivenda Media Groep start inkoop eigen aandelen en voert reverse stock split door.

Inkoop van eigen aandelen
Het bestuur van Vivenda Media Groep NV ("VMG") maakt bekend dat zij vanaf heden een programma gedurende een periode van zes maanden start voor het inkopen van eigen aandelen. De aandelen zullen tegen marktprijs worden verworven. VMG wil de ingekochte aandelen beschikbaar houden voor de financiering van eventuele toekomstige overnames. De Raad van Bestuur is gemachtigd tot het inkopen van eigen aandelen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 28 mei 2009 voor een periode van achttien maanden.

Reverse stock split
Ter bevordering van een normale en regelmatige markt in aandelen VMG is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 mei 2009 besloten tot een statutenwijziging om binnen twaalf maanden een zogenoemde reverse stock split ofwel omgekeerde aandelensplitsing door te voeren. De Raad van Bestuur heeft onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen besloten om over te gaan tot de uitvoering van de reverse stock split met ingang van maandag 21 december 2009. Hierbij worden honderd (100) gewone aandelen van twee eurocent (¤ 0,02) nominaal ("oude aandelen") samengevoegd tot één (1) nieuw aandeel van 2,00 euro (¤ 2,00) nominaal ("nieuwe aandelen").

Het groepsvermogen van VMG is de eerste negen maanden van 2009 toegenomen met ¤ 4,8 miljoen tot ¤ 9,8 miljoen per 30 september 2009. Het eigen vermogen per aandeel bedroeg op 30 september 2009 ¤ 0,028. De slotkoers van 10 december 2009 bedroeg ¤ 0,006 per gewoon aandeel.

Een aandeelhouder heeft de keuze om oude aandelen bij te kopen of te verkopen om, indien hij dat wenst, een samenstel van honderd (100) oude aandelen of een veelvoud daarvan te verkrijgen, die vervolgens omgewisseld kunnen worden in nieuwe aandelen. Dit zal gedaan kunnen worden tot en met de laatste dag van handel op de beurs in het oude aandeel van ¤ 0,02 nominaal. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de laatste handelsdag in het oude aandeel 18 december 2009 zijn.

Over Vivenda Media Groep
Vivenda Media Groep is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimediabedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatieproducten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.

Voor meer informatie: