Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Restaurant Manager McDonald's Maasbree zingt zich naar wereldwijde finale Voice of McDonald's Daniel Beddingfield onder de indruk van Roger Corneille's vertolking

Amsterdam, 11 december 2009 - Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald's restaurant Maasbree, heeft ruim 10.000 kandidaten achter zich gelaten in de wereldwijde zangwedstrijd Voice of McDonald's. Voice of McDonald's is een van de initiatieven om medewerkers te stimuleren hun dromen waar te maken. Corneilles vertolking van 'If you're not the one' bracht hem de felbegeerde finaleplek én de complimenten van Daniel Beddingfield zelf. Samen met 11 medefinalisten zal hij in april 2010 in Orlando, Florida met zijn performance strijden voor de hoofdprijs: 25.000 dollar.

Voice of McDonald's is een zangcompetitie voor alle McDonald's medewerkers. Ruim 10.000 getalenteerde zangers stuurden dit jaar een filmpje naar de internationale jury. Rogers vertolking van Marvin Gaye's ' What's going on' bleek goed voor een van de 30 halve finaleplaatsen. Zijn versie van Daniel Beddingfields 'If you're not the one' bezorgde hem zelfs een felbegeerde plek in de finale. Niet alleen de jury was onder de indruk van zijn gouden stem. Ook Beddingfield zelf steunde Roger via Twitter en YouTube en nam zelfs contact op met McDonald's om de volledige versie van de cover te verkrijgen. Naast de stemmen van de jury heeft Roger voldoende stemmen ontvangen via de internationale votingsite en heeft hij een uitzonderlijk aantal views op YouTube gehad.

Overdonderd
Roger is sinds 1986 werkzaam bij McDonald's. Sinds 10 jaar is hij Restaurant Manager in Maasbree. Muziek, en dan met name soul, is zijn grote passie. Afgelopen dinsdag werd hij in zijn restaurant verrast met de mededeling dat zijn droom werkelijkheid wordt: de finaleplaats in Orlando, Florida. "Ik werd met een smoesje naar de counter gestuurd. Daar zag ik algemeen directeur Jo Sempels en HR-director Marjolein Reijs staan. Zij vertelden mij het geweldige nieuws. Mijn eerste reactie was 'Dit kán niet!' Ik was helemaal overdonderd en ook nu ben ik er nog steeds beduusd van. Ik heb hier natuurlijk heel erg op gehoopt, maar kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Dat McDonald's me gedurende deze hele periode heeft gesteund en mij ook richting finale op alle fronten helpt, daar ben ik ontzettend dankbaar voor."

Trots op Roger
Marjolein Reijs, HR-director Nederland: "Wij stimuleren onze medewerkers altijd om het beste uit zichzelf te halen. Hun persoonlijke ontwikkeling staat centraal. En dat hoeft dus niet altijd direct werkgerelateerd te zijn, zoals blijkt uit Voice of McDonald's. Roger is een prachtig voorbeeld van iemand die zijn talent ontplooit en we zijn dan ook erg trots op hem. Wij waren al overtuigd van zijn unieke zangtalent. Maar ook de jury en Daniel Beddingfield zelf bleken diep onder de indruk te zijn. De voorbereidingen op de finale zijn in volle gang. Vanuit McDonald's wordt Roger intensief begeleid bij de keuze voor een nummer en de uiteindelijke presentatie. Wat ons betreft verdient Roger dus een glanzende overwinning in de finale in Orlando volgend jaar."

McDonald's als werkgever
Bij McDonald's werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald's hun eerste baan en McDonald's ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties. In dit kader opende McDonald's onlangs de McDonald's Academy, waarmee medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Ook Roger volgt een opleiding aan de McDonald's Academy op mbo 4+-niveau.