Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
11 december 2009

Kerstelfjes bezoeken basisscholen Almere

Vier kerstelfjes kwamen op donderdag 10 december de kinderen van alle basisscholen in Almere een boodschap brengen. Zij nodigden de kinderen uit om hun kerstwens aan de Kerstman door te geven. Op zondag 20 december, de dag dat de Kerstman in Almere landt, wordt bekend gemaakt welke wens er in vervulling gaat.

De kerstelfjes gingen persoonlijk alle klassen rond op de openbare Jenaplan basisschool de Compositie. Daar kwamen de kinderen al helemaal in de stemming, toen ze de flyer uitgereikt kregen waarop ze hun wens kunnen opschrijven. Zij kunnen die tot en met 19 december inleveren in het Huis van de Kerstman aan de Diagonaal 36. Ook kregen alle kinderen een verrekijker, waarmee ze straks de Kerstman goed kunnen zien aankomen. Op alle andere basisscholen in Almere werd op donderdag een groot kerstpakket afgeleverd met daarin de flyers voor de kerstwens. Kinderen die geen flyer via school hebben ontvangen, kunnen er een ophalen, invullen en inleveren bij het Huis van de Kerstman.

X-treme X-mas Almere
De kerstwensactie vindt plaats in het kader van het grootse winterevenement X-treme X-mas Almere 2009. In het weekend van 19 en 20 december staat het Stadshart bol van de winterse activiteiten. Zo loopt er door het hele centrum een langlaufparcours en kan op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur iedereen meedoen aan wintersportactiviteiten voor jong en oud.

De landing van de Kerstman
Op zondag 20 december om 17.30 uur wordt het evenement spectaculair afgesloten met de nooit eerder vertoonde landing van de Kerstman. Die komt aan bij een iglo op het Stadhuisplein. Zodra de Kerstman is geland, gaan de deuren van zijn ijspaleis open. Kinderen die een wens hebben gedaan, worden als eerste uitgenodigd om de Kerstman in zijn iglo te bezoeken. De landing van de Kerstman wordt vooraf gegaan door een vrolijk en sfeervol middagprogramma. Vanaf 16.00 uur is er een X-mas Sing Along, waarin iedereen uit volle borst kan meezingen met de mooiste X-mas Songs. Aansluitend is er een magische wintershow met kerst- en winterelfjes, poolberen en een wandelende kerstboom. Tussen 16.00 en 17.00 uur wordt bekend gemaakt welke wens de Kerstman gaat vervullen. Meer informatie is te vinden op www.stadshart-almere.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht