KNMG

Terugblik op de naoorlogse geneeskunde in Nederland

11 december 2009

Omschrijving

Ter gelegenheid van de verschijning van de Canon van de Geneeskunde in Nederland zullen zes prominente vertegenwoordigers van hun vakgebied op vrijdag 11 december a.s. terugblikken op de naoorlogse geneeskunde.

Ter gelegenheid van de verschijning van de Canon van de Geneeskunde in Nederland zullen zes prominente vertegenwoordigers van hun vakgebied op vrijdag 11 december a.s. terugblikken op de naoorlogse geneeskunde: de chirurg A.J.M. Karthaus, de obstetricus H.P. van Geijn, de kinderarts H.K.A. Visser, de internist H.F.P. Hillen, de plastisch chirurg J.C. van der Meulen en de neuroloog F.A. Jennekens. De vertoning van de film 'De huisarts' (1960) zal door Th.M.G. van Berkestijn worden ingeleid. De bijeenkomst, die in samenwerking met de Stichting Historia Medicinae wordt georganiseerd door het Domus Overleg, een platform van historisch geĂŻnteresseerden in de achterban van de KNMG, wordt gehouden in de Domus Medica te Utrecht van 10.00 tot 16.00 uur.

Canon van de geneeskunde in Nederland
Aan het eind van de dag biedt het Domus Overleg de Canon van de geneeskunde in Nederland aan aan KNMG-voorzitter. De Canon bevat vijftig 'vensters' met hoogtepunten en keerpunten uit de medische geschiedenis in Nederland en is samengesteld door de medisch historici Frank Huisman en Mart van Lieburg.

Aanmelden
De leden van de historische werkgroepen en andere belangstellenden in de geschiedenis van de geneeskunde kunnen zich aanmelden of nadere inlichtingen krijgen via domusdag@medischegeschiedenis.nl. Kosten voor deze dag zijn 35 euro, inclusief lunch.

tijd 10.00 - 16.00 uur
locatie Domus Medica Utrecht
onderwerp Naoorlogse geneeskunde