Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 december 2009



Illegaal vuurwerk aangetroffen

Vriezenveen

Bij een winkelier aan het Westeinde in Vriezenveen werd donderdag 10 december illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie kreeg een anonieme tip en ging een kijkje nemen. Daar trof de politie 255 kilo illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Tegen de 23-jarige winkelier zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009060973)

Grote verkeerscontrole in Enschede

Enschede

De Politie Twente heeft in samenwerking met de milieupolitie, Douane, het grensoverschrijdend politieteam en het KLPD, een grote verkeerscontrole in Enschede gehouden op de grensovergang N35 en de grensovergang op de Gronausestraat in Glanerbrug. Tijdens deze controle op donderdag 10 december werden 57 processen-verbaal uitgeschreven.

Proces-verbaal werd onder andere opgemaakt voor: Het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet dragen van een autogordel, geen geldig APK, het niet hands-free telefoneren, het rijden met een geschorst kenteken en diverse andere overtredingen. Verder werden twee onverzekerde voertuigen werd aangetroffen. Vijftien personen bleken openstaande boetes te hebben voor een totaal bedrag van ongeveer 1500,-. (2009061457)

Fietser gewond bij aanrijding
Weerselo
Een 13-jarige jongen uit Weerselo raakte donderdagmiddag 10 december gewond bij een aanrijding met een leeftijdsgenoot. De jongens fietsen op de Lemselosestraat in Weerselo. De jongen fietste met zijn voorwiel tegen een voor hem fietsende leeftijdsgenoot. Hierdoor kwam hij ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009061299)

Automobilist gaat er vandoor na aanrijding met fietser Haaksbergen
Donderdagavond 10 december omstreeks 18.00 uur werd op de Nijverheidsstraat in Haaksbergen een 36-jarige man uit Haaksbergen op zijn fiets aangereden door een nog onbekende automobilist. De fietser kwam ten val en raakte gewond. De automobilist keek even naar de fietser en ging er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De onbekende bestuurder reed in een zwarte Ford K. die een wieldop mist omdat deze tijdens de aanrijding is achtergebleven.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding of die mogelijk weten wie de bestuurder van de Ford K is. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Haaksbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009061453)

Bromfietsster gewond bij aanrijding Enschede
Een 51-jarige bromfietsster uit Enschede raakte donderdagmorgen 10 december gewond na een aanrijding in Enschede.

Donderdagmorgen 10 december omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede. Een 51-jarige bromfietsster uit Enschede reed op de H. ter Kuilestraat. Een 47-jarige automobiliste uit Enschede wil vanuit een uitrit de weg oprijden. De 51-jarige schrok hiervan en verloor de controle over haar bromfiets. Ze botste tegen de achterzijde van de auto en raakte hierbij gewond. Ze is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009061247)

Met 1,5 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Weerselo

Vrijdagnacht 11 december is het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Weerselo ingevorderd nadat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden op de Plegtsweg, komend uit de richting van het centrum van Weerselo. Omdat de man, een 22-jarige inwoner van Weerselo, opvallend rijgedrag vertoonde, hield de politie de man staande. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,5 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2009061478)

Gevaarlijke medicijnen verloren

Almelo

Donderdag 10 december is een Rijssenaar op het station in Almelo een tasje met medicijnen verloren.

Het gaat om 16 tabletten Mirtacepine en 48 tabletten Oxazepam. Deze medicijnen kunnen bij inname door kinderen gevaarlijk zijn. Een ieder die ze aantreft wordt verzocht ze naar een politiebureau te brengen. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de politie in Almelo via 0900-8844. (2009061528)

Auto gestolen

Enschede

Donderdag 10 december omstreeks 22.10 uur is vanaf het Diekman-terrein in Enschede een rood/paarse auto gestolen. Het gaat om een Mercedes 320 coupe, met kenteken

FV-JG-25. De politie is op zoek naar deze auto en de daders.

Mensen die iets over de daders of de auto weten, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009061469)

Man en vrouw aangehouden na steekpartij

Hengelo

Woensdagavond 9 december zijn omstreeks 19.15 uur twee jongens van 18 en 17 jaar op het Stationsplein in Hengelo bedreigd met een mes. Hiervoor zijn een man en een vrouw aangehouden en in verzekering gesteld.

Omstreeks 19.15 uur stonden de twee jongens, een 18-jarige jongen uit Markelo en een 17-jarige jongen uit Goor, voor het station. Een man en een vrouw kwamen langs hen lopen en terwijl er genoeg ruimte was, stootte de man één van de jongens aan. De jongen bood zijn excuses aan, waarop de man kwaad werd. De vrouw die naast de man liep, gaf de man een mes waarmee hij vervolgens de jongens bedreigde. Hij maakte meerdere stekende bewegingen naar de jongens. Eén van de jongens raakte hierbij licht gewond. De jongens renden weg en werden nog een tijdje door de man achtervolgd. De jongens snelden naar het politiebureau en deden daar aangifte.

De man, een 28-jarige inwoner van Veenhuizen-Noorderveld, en een 22-jarige vrouw uit Hengelo, zijn door de politie aangehouden. Ze zijn allebei voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009061104 / 2009061107)
Politie bekeurt fietsers in voetgangersgebied Kalanderstraat Enschede
Naar aanleiding van klachten van winkeliers aan de Kalanderstraat in de binnenstad van Enschede, heeft de politie donderdag 10 december gecontroleerd op fietsers in het voetgangersgebied.

Donderdagmiddag controleerde de politie tussen 14.10 en 14.25 uur. In dat kwartier werden 17 bekeuringen uitgeschreven. De winkeliers aan de Kalanderstraat gaven de politie te kennen dat klanten soms worden aangereden door fietsers wanneer zij uit een winkel komen lopen. De politie zal in de toekomst meer gaan controleren op de Kalanderstraat. (2009061290)