Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Mobiel schoonmaakteam zorgt voor schone Brengbussen

Vandaag heeft Jan Walraven, namens de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de concessie busvervoer aan Novio overhandigd. Onder de naam Breng gaat Novio het busvervoer in de stadsregio tot eind 2012 verzorgen. Ook verwelkomde hij het eerste mobiele schoonmaakteam. Dit enthousiaste team dat bestaat uit de mensen met een verstandelijke beperking zorgt er vanaf het busstation Arnhem CS voor dat de nieuwe Brengbussen altijd spik en span zijn. In de loop van 2010 komt er ook een mobiel schoonmaakteam in Nijmegen.

Vanaf zondag 13 december gaat Breng het busvervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen verzorgen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen en busmaatschappij Novio willen meer reizigers voor de bus interesseren. Met de nieuwe huisstijl, een marketingcampagne, extra busverbindingen en schone moderne en toegankelijke bussen wil Novio in drie jaar tijd ruim 15% meer reizigers trekken. Breng staat voor gemakkelijk, veilig, betrouwbaar en duurzaam openbaar vervoer. Alle bussen in de stadsregio krijgen dezelfde naam en stijl.

Bij Breng draait alles om de reiziger en zijn omgeving. Daarom steunt Breng ook diverse sociale initiatieven in de regio. Breng werkt samen met de organisatie Zideris uit Rhenen. Een mobiel schoonmaakteam van Zideris gaat er vanaf het busstation Arnhem CS voor zorgen dat de Brengbussen schoon blijven. In het schoonmaakteam werken minimaal vier en maximaal zes medewerkers. Er is altijd een persoon bij voor de begeleiding. Het team is inmiddels een dag per week aan het werk. De werktijd wordt langzaam uitgebreid tot vier dagen. Vanaf 1 april is het team naar verwachting van maandag tot en met donderdag aan het werk. Ze gaan de bussen in, ruimen de bussen op en maken schoon. Het team draagt herkenbare Brengkleding.

Zideris zorgt voor professionele begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. De aan de zorg van Zideris toevertrouwde cliënten werken waar mogelijk in een normale maatschappelijke omgeving. Deze manier van werken past bij de doelstelling van Breng van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Note voor de redactie:
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting van de Stadsregio Arnhem Nijmegen op telefoonnummer 024-3297975.

Op de foto: Jan Walraven en cliënten van Ciderus die de schoonmaak van de bussen voor hun rekening gaan nemen.


---- --
---






---