Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - agressief na ongeval met scooter | |
De politie heeft donderdagavond een 19-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen was onder invloed van alcohol met zijn snorscooter onderuit gegaan op de Kayersdijk in Apeldoorn. Tijdens zijn medische behandeling in het ziekenhuis werd hij dusdanig agressief en bedreigend dat de politie hem heeft overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.


De hulpdiensten kregen omstreeks 21:30 uur de melding van het ongeval. Volgens meerdere getuigen reed de jongen met hoge snelheid slingerend over het fietspad aan de Kayersdijk, komende uit de richting Beekbergen. Net voor de kruising met de Rijnstraat ging de scooter onderuit. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de jongen onder invloed was van alcohol. Hij gedroeg aanvankelijk op straat en na het ambulancevervoer naar het ziekenhuis dusdanig agressief naar het medische personeel dat de politie de jongen heeft aangehouden overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij werd vrijdagmorgen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed op bromfiets             |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 11 december op de Molenstraat in Apeldoorn een 22-jarige man en een 69-jarige man, beide uit Apeldoorn, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Beide mannen werden afzonderlijk van elkaar bij een verkeerscontrole staande gehouden. De 22-jarige man reed op zijn snorfiets en de 69-jarige man op een bromfiets. Bij beiden wees een blaastest uit dat ze onder invloed waren van alcohol. Hierop zijn ze overgebracht naar het politiebureau waar de 22-jarige man 0,4 promille blies en de 69-jarige man 0,7 promille. De 22-jarige Apeldoorner bleek een beginnend bestuurder. Tegen beiden volgt een proces-verbaal.

|     |Apeldoorn - man gooit ruit in bij appartementencomplex    |

De politie heeft donderdagavond 10 december een 41-jarige zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor het plegen van vernieling. Hij gooide bij een appartementencomplex aan de Stationstraat in Apeldoorn een ruit in.


De politie kreeg omstreeks 22:30 uur de melding van het voorval. De man gooide met een steen de ruit in van de toegangshal van het betreffende appartementencomplex. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Beekbergen - kop/staart botsing Arnhemseweg               |

Twee personenauto's waren donderdagavond 10 december betrokken bij een zogeheten kop/staartbotsing op de Arnhemseweg in Beekbergen. De brandweer heeft uit beide auto's twee passagiers bevrijd.


De hulpdiensten kregen omstreeks 19:00 uur de melding van de aanrijding. Een 65-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Arnhemseweg in Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Hij zag te laat dat zijn voorganger ter hoogte van de Stoppelbergweg stilstond om linksaf te slaan waardoor hij achterop tegen de auto van deze 23-jarige bestuurder uit Loenen botste. Twee passagiers uit beide auto's, een 22-jarige Apeldoornse en een 71-jarige Apeldoornse, zijn met rug-en nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn weggesleept.

|     |Apeldoorn - poging diefstal graafmachine                  |

Op donderdagavond 10 december vond er bij een bedrijf aan de Paramariboweg in Apeldoorn een poging tot diefstal plaats. Men trachtte daar een graafmachine, een zogeheten BOBCAT, te stelen.


De politie kreeg omstreeks 20:30 uur de melding dat een getuige een aantal personen had gezien op het terrein van het betreffende bedrijf. De onbekenden waren op de vlucht geslagen in de richting van de Kayersdijk in Apeldoorn. Agenten hebben nabij gelegen bospercelen doorzocht, maar niemand meer aangetroffen. Een hek op het bedrijfsterrein was opengebroken en een zogeheten BOBCAT (kleine graafmachine) bleek te zijn verplaatst op het terrein en had schade opgelopen. Het betrokken bedrijf heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --