Ingezonden persbericht


Sfeervolle kerstmarkt in Enkhuizen

Het Winkelhart van Enkhuizen organiseert op vrijdag 11 december tussen 14.00 en 21.00 uur voor de 18e keer een sfeervolle kerstmarkt in het centrum van Enkhuizen. Hier vindt u verlichte kraampjes met onder andere kerstdecoraties voor binnen en buiten, kaarsen, borduurwerk, kralenwerk, keramiek, sieraden, kaarten, bloemstukjes en kleding. Uiteraard ontbreekt een goed stuk muziek en het entertainment niet.

Zeer zeker een aanrader dus voor de mensen die op zoek zijn naar leuke kerstcadeautjes of voor degenen die gezellig willen shoppen in kerstsfeer.

Daarnaast zijn ook veel winkeliers met een kraam vertegenwoordigd waar u speciale kerstaanbiedingen kunt krijgen. In het centrum is van alles te beleven want er komt weer een aantal attracties richting Enkhuizen om jong en oud te vermaken. Zo staat er aan het begin van de Westerstraat een suikerspinnenkraam, wordt er op hoek de Vijzelstraat/Westerstraat gluhwein en warme chocolademelk geschonken en staat er een zweefmolen voor de houten kerktoren.

De Vijzelstraat pakt uit en creëert een sprookjesachtig versierde marktstraat.

De attracties draaien vanaf 14.00 uur en kosten slechts 50 cent. Deze lage prijzen worden mogelijk gemaakt door het Winkelhart van Enkhuizen. Het 16 koppige Kerstmannenorkest brengt 's avonds al lopend over de markt hun warme klanken ten gehore en zorgt voor nog meer sfeer. Twee kerstvrouwen delen ballonnen uit en het orgeltje De Drom speelt op verschillende plaatsen kerstmuziek. Tot ziens op de Enkhuizer Kerstmarkt op vrijdag 11 december!