Romantiek in Slotkapel


Optreden bij kaarslicht `Menno van Delft & Friends'

EGMOND AAN DEN HOEF, 20091119 -- Menno van Delft speelt vrijdagavond 11 december samen met het Jan van Ruusbroec Ensemble in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Het is al weer het tweede concert uit de serie `Menno van Delft & Friends', die wordt georganiseerd door de Nederlandse Concertstichting van programmeur en gastheer Mark Doorn.

Tijdens het romantische adventsconcert speelt Van Delft, in een sfeervol verlichte Slotkapel, met vier zangers van het Jan van Ruusbroec Ensemble. Zij laten de expressieve en kleurrijke muziek weerklinken van onder meer Willam Byrd en Jan Pieterszoon Sweelinck. Menno van Delft is een grootmeester op het klavecimbel, orgel en clavichord en kan bogen op een succesvolle, internationale carrière. Voor zijn concertserie in de Slotkapel vraagt hij gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland.

Slotkapel
De Slotkapel van Egmond aan den Hoef is een prachtig monument op één van de meest idyllische plekjes van Noord-Holland. Dat maakt het bijwonen van de concerten tot een bijzondere belevenis, ook voor mensen die nog niet zo vertrouwd zijn met klassieke muziek. "Zoiets moet je ervaren, je waant je als het ware even in een andere wereld", vertelt Mark Doorn. "Het is een mooie avond uit. Genieten van de muziek, genieten van de entourage en na afloop drinken we met elkaar een goed glas wijn." De Nederlandse Concertstichting wil van de Slotkapel een toonaangevend podium maken voor Oude Muziek. De ambiance en de akoestiek lenen zich uitstekend voor dit genre. In haar eerste seizoen programmeert de Nederlandse Concertstichting drie verschillende series.

Locatie: Slotkapel, Slotweg 19, Egmond aan den Hoef
Datum en tijd: vrijdag 11 december om 20.00 uur
Toegang: ¤ 17,50
Kaarten zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan in de Slotkapel. U kunt ook reserveren, telefoon: 072-5065973, email: info@nederlandseconcertstichting.nl
Meer informatie op www.slotkapel-egmond.nl





Ingezonden persbericht