Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 18 juni 2009

BLUESGIGANT CUBY + BLIZZARDS OP VRIJDAG 11 DECEMBER IN WATT ROTTERDAM

'Cats Lost' heet het gloednieuwe album van Cuby + Blizzards. Een plaat die in sfeer en emotie doet denken aan legendarische voorgangers als 'Desolation' (1966) en 'Groeten Uit Grollo' (1967). Het is alweer elf jaar geleden dat het voorlaatste studio-album van Cuby + Blizzards verscheen. Harry Muskee alias Cuby, de vleesgeworden Nederlandse bluesgigant: "Het was nooit de bedoeling dat Cats Lost zo lang op zich zou laten wachten. Maar ik wilde per se dat Daniël Lohues de plaat zou produceren. Het bleek nogal lastig om de agenda's op elkaar af te stemmen."

Ter voorbereiding beluisterde Lohues alle voorgaande C+B-producties in chronologische volgorde. Mede daardoor verwijst het eindproduct soms naar het roemrijke verleden van de band - de fraaie productie van 'Low Country Blues' doet denken aan de Top 2000-klassieker 'Window Of My Eyes'. Maar de gedoseerde toevoeging van strijkers en blazers maakt 'Cats Lost' ook helemaal '2009'. Van de song 'Mama Won't You Buy Me A Dream' bedacht Muskee de titel ooit met oud Blizzards-pianist Herman Brood. "We hadden het plan daar samen een nummer van te maken, maar dat is er nooit meer van gekomen. Nu, na zoveel jaren, is het een eerbetoon aan Herman geworden."

De hoesfoto is ook een soort eerbetoon. Maar dan juist aan Muskee zélf. We zien de zanger op de rug, met zijn capuchon over de pet getrokken. Niemand minder dan Anton Corbijn, die bands en artiesten als U2, Coldplay en Depeche Mode, David Bowie en Miles Davis voor de lens had, reisde daarvoor naar Grolloo.

Bluesmuzikanten stoppen niet bij de pensioengerechtigde leeftijd, of die nu wel of niet wordt verhoogd naar 67 jaar. Op vrijdag 11 december speelt Cuby met zijn Blizzards van het eerste uur, Herman Deinum (bas), Hans La Faille (drums), Helmig van der Vegt (toetsen) en - iets minder eerste uur - Erwin Java (gitaar), in WATT Rotterdam. De kaartverkoop start op zaterdag 20 juni.

VR 11 DECEMBER 2009 CUBY + BLIZZARDS @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E20 (ex. servicekosten) zijn v.a. zaterdag 20 juni 10:00 uur te koop via de website van WATT, alle 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.cubyandtheblizzards.nl

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /