Ingezonden persbericht


Beste Redactie,

Hierbij stuur ik u het programma van volgende week van het Schiller Theater 'Place Royale'. Indien u extra informatie of beeldmateriaal wenst te ontvangen, dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Vrijdag 11 december 2009 - 20:30 uur
XAVIER BOOT (PIANO) EN DENISE VAN LEEUWEN (KLARINET) (KLASSIEK CONCERT)

Xavier Boot (1989) & Denise van Leeuwen (1989) brengen deze avond werken ten gehore van Mozart, Liszt en Brahms. Xavier Boot (Utrecht, 1989) is tweedejaars student aan de Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de befaamde pianist Rian de Waal. Xavier Boot heeft diverse concoursen prijzen gewonnen, waaronder het Petrof Piano Concours en het Prinses Christina Concours. Denise van Leeuwen (Voorhout, 1989) is tevens tweedejaars student van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is één van Nederlands beste, jonge Klarinettisten. Prijs: Normaal ¤15,00 / Reductie ¤12,50

Zaterdag 12 december 2009 - 20:30 uur
TER BESCHERMING VAN DE JEUGD // CALIFORNIA (TRY-OUT) (CABARET)

Het Vlaamse duo Ter Bescherming van de Jeugd zorgt voor een frisse comedywind in de Nederlandse theaters. Geen maatschappijkritiek, politieke grappen of lachen om bejaarden, de juryprijswinnaars van het Leids Cabaret Festival 2008 zoeken hun inspiratie in de psychologie. Voor 'California' worstelden ze zich door bergen psychologische literatuur, interviewden ze professors, therapeuten en patiënten, lieten ze zich opnemen in een psychiatrische kliniek en bezochten ze het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. 'Aanstekelijk kolderiek.' (NRC Handelsblad)
Prijs: Normaal ¤15,00 / Reductie ¤12,50