Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Uitnodiging Markt Social Return, 11 december 2009
---

Uitnodiging Markt Social Return, 11 december 2009

3 december 2009

Op 11 december 2009 organiseert de gemeente Amsterdam een informatiemarkt Social Return. De gemeente Amsterdam kent sinds begin 2008 het instrument Social Return. Bij inkoop en aanbesteding van de gemeente worden sociale eisen gesteld aan de leveranciers. Het doel van deze eisen is het creëren van extra mogelijkheden voor uitstroom voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf 1 januari 2010 zullen deze voorwaarden ook gebruikt worden in het proces subsidieverlening.

De mogelijkheden voor het invullen van deze eisen is divers. Als gemeente Amsterdam willen wij onze leveranciers helpen met het invullen van deze voorwaarden. Wij geven inzicht in een groot aantal mogelijkheden. Door een markt te organiseren kunnen wij op een interactieve manier onze leveranciers laten kennismaken met `best-practices' en met nieuwe initiatieven.

Waarom is de markt voor u interessant?

Als leverancier kan het zijn dat u op dit moment al een social return verplichting van de gemeente Amsterdam heeft. Of dat u in de toekomst mee wilt doen aan een aanbesteding van de gemeente Amsterdam. Op de markt kunt u als leverancier kennis maken met de uitgangspunten van Social Return. Deze zullen in het plenaire gedeelte worden toegelicht en er zal een themabijeenkomst zijn over het invullen van een social return verplichting. In deze themabijeenkomst vertellen een aantal organisaties op welke manier zij op dit moment Social Return vormgeven.

Naast de themabijeenkomst kunt u de hele middag de informatiemarkt bezoeken. Op deze infomarkt krijgt u een beeld welke mogelijkheden er zijn voor leveranciers om aan hun social return verplichting te voldoen. Op deze markt zullen zowel non-profit als profit organisaties zichzelf presenteren.

Programma en locatie

13.00 uur: Inleiding: Wat is Social Return?
14.00 uur: Start Themabijeenkomsten
15.00 uur: Symposium / Forum
16.15 uur: Netwerkborrel

De markt vindt plaats in de Raadszaal van het Stadhuis van Amsterdam. Amstel 1, 1011PN Amsterdam.
Kaart

Informatiemarkt

Gedurende het gehele programma is er een informatiemarkt. Op deze informatiemarkt krijgt een groot aantal organisaties en instellingen uit het `sociale' veld de kans om zichzelf te presenteren en te laten zien wat hun dienstverlening en producten inhouden. Met deze dienstverlening en producten kunnen zij u wellicht ondersteunen bij het realiseren van uw social return verplichting.

Themabijeenkomsten

Themabijeenkomst 1: Social Return opnemen in bestekken Deze themabijeenkomst is bedoeld voor inkopers van de gemeente Amsterdam. In deze bijeenkomst zal Concern Inkoop aangeven hoe zij het laatste jaar hebben gewerkt met het opnemen van Social Return en hoe zij zijn omgegaan met de verschillende opties.

Themabijeenkomst 2: Social Return als beleid
Deze themabijeenkomst is bedoeld voor bestuurders en beleidsambtenaren van (met name) stadsdelen. In deze bijeenkomst zal stadsdeel Zuidoost- aangeven hoe zij Social Return hebben opgenomen als beleid en welke doelstellingen zij op deze manier proberen te realiseren.

Themabijeenkomst 3: Social Return in de praktijk Deze themabijeenkomst richt zich op (toekomstige) leveranciers. Drie leveranciers vertellen hoe zij Social Return hebben uitgevoerd en wat hun ervaringen hiermee zijn.

Symposium / Forum

Een aantal sleutelspelers in het Amsterdamse social return beleid en een aantal belangrijke spelers uit de markt zullen met elkaar in gesprek gaan over de uitgangspunten en gevolgen van Social Return. Ook zullen zij vragen uit de zaal beantwoorden. In het panel zitten onder andere Coen van der Louw (directeur Dienst Werk en Inkomen), Annelies Soede (hoofd concern Inkoop, bestuursdienst Amsterdam), Kees Verhoeven (directeur MKB Amsterdam), Maarten Adelmeijer (concerndirecteur Pantar Amsterdam) en 2 vertegenwoordigers van organisaties die Social Return toepassen.

Organisatie

De markt Social Return wordt georganiseerd door het Projectbureau Social Return van DWI en de SEO Werkgroep Arbeid.

Het projectbureau Social Return is opgericht om ondersteuning en expertise te bieden bij de implementatie van Social Return. De SEO-werkgroep Arbeid bestaat sinds 2003 en is een samenwerkingsverband tussen UWV, Cordaan / Stichting AGO, Stichting Instap, Pantar Amsterdam, het Amsterdams begeleid stageproject Trainee
+, sociale onderneming Zone3, AMC / De Meren, DWI / VSA en stadsdeel Zuidoost. Het voornaamste doel van de werkgroep is het vinden en creëren van stageplekken en banen voor jongeren en volwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Aanmelden

Voor het aanmelden voor deelname en mogelijke vragen kunt u contact opnemen via social.return@vacatureservice.amsterdam.nl