Ingezonden persbericht


Persbericht

SPSound Friday Selection presenteert:

Adolf Butler, Le Couteau Jaune, KidGoesting en Dirty D.is.ko

Vrijdag 11 december | aanvang 22:00 | toegang: E 5,00 The Chapel, SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

SPSound zet een lineup om van te watertanden neer van noise-performers met artistieke neigingen en een neus voor het flamboyante.

Adolf Butler (Motorwolf) brouwt een soort Noise Punk voor volwassenen. De Nederlandse band bezorgt je een vreemde en intense ervaring, met veel decibels en een paar onverwachte geluidsgrollen op het podium en tussen het publiek. Alles wat ongezond is voor de gegoede maatschappij mag je verwachten, en wel in de geest van een trashy doom-punk-noise-rock extravaganza. Jazeker, en dat allemaal tegelijk.

Le Couteau Jaune (ADAADAT) is een viermans live art/noise performance groep uit London, waarvan de leden zich gedragen als een groep onhandelbare kliniclowns onder invloed van crack en ze klinken samen als een MC battle tussen Gwar en de Banana Splits bij een rave van de Butthole Surfers. Als aanhangers van de creatieve doctrine van 'Availablism' bestaan de live optredens van Couteau Jaune voornamelijk uit zelfgemaakte kostuums, agressieve poëzie, geïmproviseerde ruis, functioneel naakt, kartonnen zetstukken, publieksparticipatie en amateuristische pyrotechniek.

KidGoesting (BlackLabel) is een Amsterdamse DJ met een eigen label. Vanaf de negentiger jaren draait hij Electro, waardoor hij geldt als een van de oprichters van die scene.

Dirty D.is.ko (Hoorspel) is de oprichter en huisDJ van de Headroom parties. Hij draait alle stijlen die voortgekomen zijn uit de originele Electro. Samen met Bison Kid verzorgt hij de Tales of the Twyst-parties bij TWSTd.

SPSound: Friday Selection is een wekelijks muziekprogramma waarin lokale en internationale kunstenaars optreden, variërend van avontuurlijke indiebands tot elektronische glitch hop acts. Wij willen jou betrekken bij uitdagende en speelse concepten, uitzonderlijke optredens en entertainment van het hoogste niveau.

SMART Project Space wordt ondersteund door: de Mondriaan Stichting, Gemeente Amsterdam, Bureau Broedplaatsen, Stichting DOEN, Het Nederlands Filmfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Nederlandse Fonds voor Podiumkunst.