Ingezonden persbericht


Jamal Badawi over vrouwenrechten in Islam

ROTTERDAM - De woorden 'Islam' en 'vrouwonvriendelijk' worden niet zelden in één zin uitgesproken. De vrouw zou in de religie een minderwaardige positie innemen, met de hoofddoek als symbool van onderdrukking. Maar is dit werkelijk het geval? Professor Dr. Jamal Badawi, werkzaam als 'Professor Emeritus' aan de St. Mary's University in Halifax (Canada) zal op vrijdag 11 december een gemengd publiek van moslims en niet-moslims hierover toespreken in Rotterdam.

Dr. Jamal Badawi, een bekend spreker, schrijver en activist, is te gast in Nederland op uitnodiging van de Rotterdamse studentenvereniging Avi Cenna en stichting OntdekIslam. Met het organiseren van deze avond hopen zij een positieve bijdrage te leveren aan het debat dat hedendaags wordt gevoerd over de positie van de vrouw in Islam. "We zien dat veel mensen naar Islam verwijzen als vrouw onvriendelijk, maar de argumentatie ontbreekt. Het beeld dat mensen van Islam hebben is dan grotendeels gebaseerd op vooroordelen. Het is aan ons moslims om dat weg te kunnen nemen. Deels door het goede voorbeeld te geven, maar ook door accurate informatie over Islam te verspreiden," vertelt Jacob van der Blom, oprichter van OntdekIslam.

"Wat Dr. Jamal Badawi een erg goede spreker maakt, is dat hij veel kennis heeft over de westerse samenlevingen. Hij weet wat er speelt, welke debatten er worden gevoerd en hoe het is om als moslim in een niet-Islamitisch land te leven," licht Jacob van der Blom toe. "Hierdoor merk je dat zijn lezing en de voorbeelden die hij geeft, aansluiten bij jouw leven en jouw ervaringen. Hij weet waar de pijnpunten liggen die veel in Europa worden besproken en deinst er niet voor terug deze te benoemen."

De lezing wordt gehouden in het Faculteitsgebouw Erasmus MC in Rotterdam. Het programma zal starten rond 18:30. Om de lezing voor iedereen toegankelijk te maken, wordt er geen entree gevraagd. De lezing wordt gehouden in het Engels.



Ingezonden persbericht