Gemeente Haarlem


8 december 2009
Middelen en Services
C.J. Enthoven
023-5114271
centhoven@haarlem.nl
424/2009


Afsluiting Haarlem Monumentaal 2009 met bekendmaking 'mooiste monument van Haarlem'

Op vrijdag 11 december 2009 wordt om 18.00 uur het monumentenjaar feestelijk afgesloten in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem. Wethouder Jan Nieuwenburg zal het mooiste monument van Haarlem bekend maken. Daarnaast wordt de gelukkige stemmer bekend gemaakt van de prijs; een viergangen diner voor twee personen in het mooiste monument van Haarlem. Eerder dit jaar konden Haarlemmers hun mooiste monument nomineren. Tot 7 december 2009 kon er op de genomineerde monumenten gestemd worden.

Bekendmaking winnaars scholierenwedstrijd
Ook worden de winnaars van de scholierenwedstrijd 'teken jouw mooiste monument of stadsplattegrond' bekend gemaakt. De tekeningen van de scholieren waren tijdens de Open Monumenten Dagen in september 2009 tentoongesteld in de Refter.

Haarlem Monumentaal 2009
Met het themajaar Haarlem Monumentaal 2009 heeft Haarlem dit jaar veel aandacht besteed aan het monumentale karakter van Haarlem door het organiseren een aantal originele monumentale activiteiten en activiteiten in monumenten. Haarlem Monumentaal 2009 is dé gelegenheid om Haarlemmers nog trotser te maken op de schoonheid van hun stad.
Haarlem is de vijfde monumentenstad van Nederland. Daarnaast wijst de gemeente Haarlem in de aankomende jaren circa 700 complexen aan als gemeentelijke monumenten en wijst zij extra gebieden aan als beschermd stadsgezicht.
|