Audax

Persbericht

AKO uitgeroepen tot Tijdschriftenretailer van het jaar

Tijdens het feestelijke Tijdschriftengala dat jaarlijks geheel in het teken staat van de Mercur prijsuitreikingen is AKO Amstelveen uitgeroepen tot 'Tijdschriftenretailer van het jaar 2009'. Belangrijk criterium daarbij is in eerste instantie de aandacht voor de categorie tijdschriften en het innovatief onder de aandacht brengen van de categorie. 'Naast het feit dat we natuurlijk enorm trots zijn op onze winkel in Amstelveen, is dit voor ons de bevestiging dat we met de nieuwe AKO-formule de juiste weg hebben ingeslagen'.Het was een bijzondere avond ook vanwege het feit dat Audax-oprichter en eigenaar Jacques de Leeuw, de Mercur d'Or/LOF-prijs in ontvangst heeft mogen nemen", aldus AKO-directeur Sjaak Mark.

Volgens de jury is de AKO-formule een krachtige, herkenbare en eigentijds concept in een prettige ambiance voor de consument.

Afgelopen maanden zijn er diverse belangrijke winkels omgebouwd naar de nieuwe stijl, waaronder Amstelveen, Schiphol Plaza en op belangrijke stations als Leiden en Amsterdam WTC. Voor komend jaar zal de focus liggen op het openen van nieuwe verkooppunten, maar zeker ook bestaande winkels ombouwen naar de nieuwe formule.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. De AKO-winkels zijn gevestigd op toonaangevende A1-locaties in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op alle grotere NS-stations en op de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht-Aachen. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde mediaconcern Audax.




Audax