Digitale urinoirs tegen wildplassen in Rotterdam


ROTTERDAM, 20091211 -- De gemeente Rotterdam heeft gisteren twee zeer geavanceerde urinoirs in gebruik genomen. Deze urinoirs komen op vaste tijden automatisch te voorschijn en zijn voorzien van een groot ingebouwd beeldscherm met daarop digitale urinoirs. Zij werden geplaatst langs de looproute van het metrostation Zuidplein naar evenementencomplex Ahoy. De gemeente Rotterdam wil hiermee een oplossing bieden tegen de enorme overlast van wildplassende bezoekers en reizigers.

Bijzondere techniek
De urinoirs, genaamd Saniwall, bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele openbare urinoirs. Overdag wanneer wildplassen niet aan de orde is, zijn de urinoirs gesloten en onttrekken deze zich aan hun omgeving. Tijdens evenementen en uitgaansavonden openen de Saniwall's zich automatisch en veranderen dan in uitnodigende urinoirs. Waar traditionele urinoirs meestal herkenbaar zijn aan de enorme stank die zij verspreiden onderscheidt de Saniwall zich echter door de altijd frisse schoonmaakgeur van het unieke zelfreinigende systeem.

Digitaal display
Plassen gebeurt tegen een softwarematige `pisbak' welke op een groot beeldscherm is weergegeven. In de nabije toekomst zullen deze schermen benut worden om reclameopbrengsten te genereren waarmee de kosten van de voorziening gedekt worden. De leverancier van de Saniwall biedt de beschikbare reclameruimte aan bij de plaatselijke horeca. Deze reclameruimte kan voor de horeca erg interessant zijn omdat de gebruikers en voorbijgangers tot de juiste doelgroep behoren die op het juiste moment en de juiste plaats beïnvloedbaar zijn met reclame.

[Nieuwe urinoirs in Rotterdam]


Meer informatie:

Saniwall
Waddinxveen
T: 0182-620853
E: info@saniwall.nl
W: www.saniwall.nl

Foto's: www.saniwall.nl/rotterdam.zip