adidas en Disney introduceren assortiment kinderkleding met afbeeldingen van Mickey Mouse en vrienden

Collectie deze maand in de winkels

HERZOGENAURACH, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20091211 --

adidas en Disney hebben vandaag een geheel nieuwe productlijn aangekondigd voor baby’s en kinderen, die een combinatie is van adidas Kids topproducten met de klassieke Disneyfiguren Mickey Mouse en vrienden Minnie Mouse, Goofy, Donald Duck en Daisy Duck. De sportieve en modieuze collectie, bestaande uit schoenen, kleding en accessoires, zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in adidas Sport Performance Stores en bij sportwinkels.

Met een vleugje Disney-magie is de debuutcollectie in de lijn voorzien van de voor adidaskleding traditionele silhouetten met zak-details en rubberen Mickey Mouse badges op T-shirts en broeken, terwijl jacks met capuchon iets extra’s krijgen door de bekende ritsen in Mickey Mouse vorm. Jongens T-shirts en shirts zijn voorzien van een animatie-afbeelding van Mickey Mouse, terwijl Minnie Mouse de belangrijkste figuur is op de meisjeskleding, met haar lady-like afbeelding op T-shirts en petjes. Vrouwelijke accessoires completeren de outfits: bijpassende roltassen voor de kleding en schoenen, petjes met allerlei plaatjes van Mickey Mouse of Minnie Mouse en gezellige katoenen sokken. (Bekijk een video over de productlijn op Disney Consumer Products’ YouTube-kanaal Disney Living (www.YouTube.com/DisneyLiving) of rechtsreeks op http://www.youtube.com/watch?v=XDVg5gv2MIo.)

Naast het klassieke adidas 3-strepen ontwerp hebben verscheidene hoogtepunten in de eerste collectie opvallende details zoals figuren met een glanzende metallic-parel afwerking overal op de kleding en speciale zilver-applicaties op de schoenveters om het grillige gevoel extra te benadrukken. De hoogtepunten op schoenengebied zijn de Disney StreetRun trainingsschoenen in diva-roze en metallic zilver voor meisjes en in groen en wit voor jongens. 3D-ontwerpelementen met Mickey Mouse en Minnie Mouse maken deze schoenen werkelijk opvallend, maar voor kinderen is het mooiste eraan de kleurrijke schoenzool die een adidas-voetafdruk met een Disney-thema achterlaat.

“Ik ben opgegroeid met Mickey en Minnie en mijn belangrijkste doel was het ontwerpen van een opvallende collectie voor jongens en meisjes die cool en grappig tegelijk zou zijn en deze klassieke Disney-figuren tot leven zou brengen,” aldus adidas-ontwerper Rana Babacan. Pete Brady, afdelingsmanager, adidas Kids, vertelt verder: “Deze samenwerking is zo’n geweldige kans voor twee wereldmerken om hun ervaring te combineren en een totaal nieuw idee te realiseren dat kindersport en de liefde voor alles wat Disney is combineert.”

“Mickey Mouse blijft prominent aanwezig in veel modetrends en we zijn erg blij met de manier waarop we Mickey en zijn vriendjes in dit assortiment hebben kunnen integreren,” voegt Pamela Lifford, executive vice president, global fashion & home, Disney Consumer Products hieraan toe. “Deze nieuwe lijn kindermode zal leuk zijn voor kinderen en hun modebewuste ouders zullen hun kinderen er graag in zien.”

De voorjaar-/zomercollectie 2010 komt in december 2009/januari 2010 in de winkels, zoals adidas Sport Performance Stores en selecte sportwinkels. De prijzen voor het productassortiment voor de allerkleinsten lopen van €10 voor de Disney-accessoires voor jongens en meisjes, €15 voor T-shirts tot €38 voor volledige outfits en €35 voor de Disney Bokajone trainer en de StreetRun trainer. De prijzen voor de producten voor kinderen beginnen bij €18 voor T-shirts. De accessoires kosten tussen de €12 en de €42 voor de roltas. De prijzen voor schoenen voor kinderen liggen tussen de €50 en de €55.

In de volgende op Disney geïnspireerde collectie van adidas wordt een rol gespeeld door figuren uit Disney•Pixar’s Toy Story en de introductie ervan valt samen met die van Disney•Pixar’s Toy Story 3 in bioscopen wereldwijd waarnaar erg wordt uitgekeken.

Over Disney Consumer Products

Disney Consumer Products en zusterbedrijven (DCP) is het bedrijfsonderdeel van de The Walt Disney Company (NYSE:DIS), dat het Disney-merk uitbreidt tot producten uiteenlopend van kleding, speelgoed, interieurinrichting en boeken en tijdschriften tot etenswaren en drinken, briefpapier, elektronica en kunst. Dit wordt bereikt door de verschillende bedrijfsactiviteiten van DCP: Disney Toys, Disney Apparel, Disney Food, Accessories & Footwear, Disney Food, Health & Beauty, Disney Home en Disney Stationery. Andere bedrijven die betrokken zijn bij Disney's consumentenproductenverkoop zijn Disney Publishing Worldwide, de grootste uitgever ter wereld van kinderboeken en -tijdschriften en www.disneyshopping.com, het officiële winkel-portal. De Disney Stores winkelketen, die in 1987 werd opgericht, is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Disney in Noord-Amerika en Europa. De Disney Stores winkelketen in Japan wordt geëxploiteerd op basis van een licentieovereenkomst met Disney. Bezoek voor meer informatie www.disneyconsumerproducts.com; bezoek het officiële DCP YouTube-kanaal www.YoutTube.com/DisneyLiving of volg ons op www.Facebook.com/DisneyLiving en www.Twitter.com/DisneyLiving.

Over adidas

adidas levert producten vanuit twee verschillende divisies: Sport Performance (vooraanstaande technologieën), Sport Style (Fashion Group en Originals). De kindercollectie maakt deel uit van de adidas Sport Performance divisie. Bezoek voor meer informatie www.adidas.com.

Foto’s/Multimedia Gallery beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6117932〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
adidas Global PR
Melanie Steiner
+49 9132 84 4869
melanie.steiner@adidas.com
www.press.adidas.com
of
Disney Consumer Products
www.disneyconsumerproducts.com/press
Europa:
Sandra Van Vreedendaal
+44 20 8222 1249
Sandra.Van.Vreedendaal@disney.com
of
Noord-Amerika:
Nidia Tatalovich
818-544-0399

nidia.tatalovich@disney.com

Ticker_symbol NYSE:DIS
ISIN US2546871060