Dolby 3D en Barco Projection in de schijnwerpers bij wereldpremière van Avatar

Empire Leicester Square hoofdlocatie première

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091211 --

Dolby Laboratories, Inc. (NYSE:DLB) en Barco (Euronext Brussel:BAR) hebben vandaag bekendgemaakt dat Avatar, een film van James Cameron, bij de wereldwijde première op donderdag 10 december in Empire Leicester Square zal worden vertoond met de Dolby® 3D-oplossing voor grote schermen. Meer dan 1300 genode gasten zullen de Empire-bioscoop aan Leicester Square vullen, de hoofdlocatie voor deze langverwachte première.

“Empire Leicester Square beschikt over een van de grootste schermen in het Verenigd Koninkrijk, daarom vinden er regelmatig wereldpremières plaats”, aldus Julian Pinn, Business Development Manager bij de Production Services Group van Dolby Laboratories. “Avatar belooft bioscoopbezoekers over de hele wereld het allernieuwste op het gebied van 3D special effects. Om te garanderen dat men vanuit elke zitplaats in Empire Leicester Square volledig kan genieten van en opgaat in de 3D-ervaring, heeft Dolby Production Services samengewerkt met Barco, Empire en Twentieth Century Fox®. Hierdoor is de beste combinatie van helderheid, beeldscherpte en kleurechtheid ontstaan voor het vertonen van deze spectaculaire nieuwe film, zoals regisseur James Cameron die bedoeld heeft.”

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen van Cameron voor de première van Avatar hebben Dolby en Barco gewerkt aan een op maat gemaakte oplossing die bestaat uit twee 3D-grootschermsystemen van Dolby met vier ultraheldere digitale DP-3000 bioscoopprojectors van Barco. Door gebruik te maken van twee op elkaar gestapelde Barco-projectors voor het linkeroog en nog eens twee op elkaar gestapelde projectors voor het rechteroog bevat elke Dolby 3D-set kleurfiltertechnologie. Gecombineerd met Dolby’s lichtgewicht passieve 3D-glazen—ontworpen voor herhaaldelijk gebruik om de kosten per bezichtiging voor de bezoekers te beperken—resulteren de technologieën van Dolby en Barco in een memorabele en betoverende 3D-ervaring op zelfs de allergrootste schermen.

Het doel van Avatar is om bioscoopgangers mee te leiden naar een spectaculaire wereld die aan de verbeelding voorbij gaat. Een onwillige held onderneemt een heldhaftige missie, waarbij hij uiteindelijk moet strijden om de buitenaardse wereld te redden die zijn thuis is geworden. James Cameron, die een Oscar® in de wacht sleepte voor Titanic, bedacht het idee voor Avatar 15 jaar geleden al, toen de middelen om zijn visie in beeld te brengen nog niet bestonden. Nu, na vier jaar productie, combineert Avatar live actie met de allernieuwste special effects die zorgen voor een nieuwe 3D-bioscoopervaring waarbij je volledig opgaat in het verhaal.

Avatar is één van de films waar het afgelopen jaar het meest naar uit is gekeken”, aldus Tim Sinnaeve, Sales Director EMEA bij de afdeling Digital Cinema Business van Barco. “We zijn dan ook ontzettend blij te mogen samenwerken met Dolby om te voldoen aan de nauwgezette eisen van James Cameron, waardoor een fantastische 3D-vertoning ontstaat voor een ieder die deze wereldpremière zal bijwonen in de Empire-bioscoop.”

Kijk voor een vertoning van Avatar in Dolby 3D bij u in de buurt op: www.dolby.com/consumer/motion_picture/ddcinemas/index.html

Over Barco

Barco, een wereldwijd technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verschillende geselecteerde professionele markten. Barco beschikt over eigen faciliteiten voor Sales en Marketing, Customer Support, R&D en Productie in Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific. Barco (Euronext Brussels:BAR) is actief in meer dan 90 landen en heeft wereldwijd ongeveer 3300 werknemers. Barco heeft in 2008 een verkoop van €725 miljoen bereikt. Kijk voor meer informatie op: www.barco.com.

Over Dolby Laboratories

Dolby Laboratories (NYSE:DLB) is de wereldwijde marktleider op het gebied van technologieën die essentieel zijn voor de beste entertainmentervaringen. Dolby, dat is opgericht in 1965 en het meest bekend staat om haar audio- en surround sound van hoge kwaliteit, creëert innovaties die entertainment in de bioscoop, thuis of onderweg verrijken. Kijk voor meer informatie op: www.dolby.com.

Forward-looking statements

Bepaalde uitspraken in dit persbericht, waaronder uitspraken met betrekking tot de prestatie, eigenschappen, betrouwbaarheid en capaciteiten van Dolby 3D-systemen, de mogelijke voordelen die studio’s, bioscoopexploitanten, filmmakers en het publiek kunnen hebben van Dolby 3D-systemen en de verwachte marktacceptatie van Dolby 3D systemen zijn zogenaamde "forward-looking statements", op de toekomst gericht uitspraken die onderhevig zijn aan risico’s en onzekerheden. Deze forward-looking statements zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van de directie. De volgende belangrijke factoren kunnen er, zonder beperking, voor zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de forward-looking statements: risico’s die Dolby 3D-systemen niet verwacht, risico’s met betrekking tot het opbouwen van marktacceptatie van en vraag naar digitale cinema en 3D digitale cinema in het algemeen en Dolby 3D-systemen in het bijzonder - door filmmakers, studio’s, postproductiefaciliteiten, bioscoopexploitanten en het publiek, concurrentierisico’s voor digitale en 3D bioscoop- en surround sound-technologieën, snelle veranderingen in technische eisen voor bioscoopspecifieke playbacktechnologieën in het bijzonder en entertainmenttechnologieën voor films in het algemeen, risico’s met betrekking tot het ontwikkelen van eigen technologieën en producten op basis van "open standaarden"; risico’s met betrekking tot de toestand van de filmindustrie in het algemeen; risico’s met betrekking tot het ontwikkelen, onderhouden en versterken van relaties met andere deelnemers op de markt en andere risico’s die worden beschreven in de documenten en rapporten die Dolby heeft geregistreerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waaronder de risico’s die worden genoemd in het hoofdstuk "Risicofactoren" in het meest recente periodiek verslag op formulier 10-Q of 10-K. Dolby onthoudt zich van elke verantwoording voor het updaten van informatie in deze forward-looking statements, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderzijds.

Dolby en het dubbel-D symbool zijn geregistreerde handelsmerken van Dolby Laboratories. Twentieth Century Fox is een geregistreerd handelsmerk van Twentieth Century Fox Film Corporation. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. S09/22248 DLB-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dolby Laboratories
Mark Price, 44-0-1793-842195
mark.price@dolby.com
of
Barco n.v.
Sophie Hautekeete, 32-5636-8059

sophie.hautekeete@barco.com

Ticker_symbol NYSE:DLB
Ticker_symbol BSE:BAR