Gemeente Haarlem


11 december 2009
pbr.433/2009 embargo tot vrijdag 11 december, 18.30 uur

Lichtfabriek mooiste Haarlemse monument
Op vrijdag 11 december 2009 is Haarlem Monumentaal 2009 feestelijk afgesloten in het stadhuis van Haarlem. Haarlemmers kozen met ruime meerderheid de Lichtfabriek als mooiste Haarlemse monument van 2009. Uit handen van Jan Nieuwenburg kregen de huurders van de Lichtfabriek een oorkonde en een cheque; te besteden aan het monument zelf.
De prijs is tevens een blijk van waardering voor Stichting Waakvlam die deze industriële monumenten overeind houdt en activiteiten daarin ontplooit.

Bekendmaking winnaars scholierenwedstrijd en winnaar diner
De winnaars van vijf tekeningen/kunstwerken van de scholierenwedstrijd 'teken jouw mooiste monument of stadsplattegrond' werden tevens bekend gemaakt. Als prijs zijn de tekeningen vereeuwigd als ansichtkaarten. De tekeningen waren eerder te zien tijdens de Open Monumenten Dagen in september 2009.
Nicolet Ooms is de gelukkige winnaar van de prijs voor stemmers; een viergangendiner voor twee op locatie van het mooiste monument, dus in de Lichtfabriek in de Waarderpolder.

Haarlem Monumentaal 2009
Met het themajaar Haarlem Monumentaal 2009 heeft Haarlem veel aandacht besteed aan het monumentale karakter van Haarlem door het organiseren van een aantal originele monumentale activiteiten en activiteiten in monumenten. Haarlem Monumentaal 2009 is dé gelegenheid om Haarlemmers nog trotser te maken op de schoonheid van hun stad.
Haarlem is de vijfde monumentenstad van Nederland. In de aankomende jaren wijst de gemeente Haarlem circa 700 complexen aan als gemeentelijke monumenten. Daarnaast is de gemeent in afwachting van aanwijzing door het rijk van enkele buurten als beschermd stadsgezicht.


---

PERSBERICHT

Embargo tot vrijdag 11 december, 18.30 u


---- --