Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 11 december 2009

Siemon-video toont voordelen van nieuw Intelligent Infrastructure Management (IIM)-systeem

Netwerkbekabelaar Siemon heeft een korte videofilm uitgebracht die toont hoe het innovatieve Intelligent Infrastructure Management (IIM)-systeem MapIT G2 met de belangrijkste uitdagingen van deze tijd - uitval, netwerkbeveiliging, dichtheid en energieverbruik - omgaat en hoe dit systeem de netwerkdichtheid en het energieverbruik optimaliseert.

Siemon's technical sales support manager voor IIM-systemen, Alberto Zucchinali, laat aan de hand van een live-installatie zien hoe MapIT G2 een netwerkinfrastructuur in kaart brengt door de combinatie van slimme patchpanelen en -kabels, analysers en software. MapIT G2 verschaft IT-managers real-time netwerkinformatie en helpt ze hun netwerk optimaal in te richten door hiërarchische overzichten te bieden van het hele systeem; MapIT G2 brengt alles in kaart, van de kast tot aan de werkplek, inclusief schema's waarin het type en de locatie van de afzonderlijke apparaten zoals pc's, servers, laptops, printers binnen het netwerk aangegeven zijn.

Zucchinali demonstreert verder nog hoe MapIT G2 bijdraagt aan de beveiliging van het netwerk. Bij iedere verandering in, verwijdering uit of toevoeging aan het netwerk - zowel geautoriseerd als ongeautoriseerd - ontvangt de IT-manager een waarschuwing per e-mail. Zo kan hij systeemfouten onmiddellijk opsporen en corrigeren, waardoor hij de endpoint security optimaliseert en de uitval reduceert.

De video laat tevens zien hoe het systeem bijdraagt aan een uitstekende netwerkdichtheid. MapIT G2 biedt namelijk een dichtheid die tot 80 procent hoger ligt dan die van concurrerende systemen; één enkel MapIT G2-controlepaneel kan maar liefst 2.880 patchpoorten bewaken. Ter vergelijking: minder geavanceerde systemen hebben hiervoor 6U aan ruimte nodig. In combinatie met de beperkte diepte van de apparatuur bespaart deze functionaliteit behoorlijk wat kostbare ruimte in een datacenter.

"Ik kan me voorstellen dat sommige gebruikers de IIM-systemen complex vinden", zegt Graeme Stoker, marketing manager bij Siemon. "Daarom hebben we besloten het systeem live te demonstreren in een korte video, zodat we de mogelijkheden en de voordelen van het systeem optimaal over het voetlicht kunnen brengen. Zien is geloven".


---