Waterschap Rivierenland

Waterschappen winnen groene prijs voor energie uit afvalwater

Gisteravond (donderdag 10 december 2009) is het project `de Energiefabriek' van de Waterschappen, unaniem als winnaar uit de bus gekomen van klimaat innovatieprijs De Groene Parel 2009. Juryvoorzitter Jan Rotmans, hoogleraar Sustainable Transition & System Innovation Erasmus Universiteit: "de Energiefabriek is een typisch voorbeeld van een organisatie die uit zijn reguliere rol stapt om duurzame ambities te realiseren". Ook roemde de jury de waterschappen om de vernieuwende en prominent naar buiten gerichte aanpak.

Na een wervelende presentatie in de vorm van een eigen gemaakt filmpje was al gauw duidelijk waar de waterschappen voor staan. We zijn met z'n allen weer een stapje verder gekomen, om de waterschappen te positioneren en een positieve uitstraling te geven.

Captains Diner De Groene Versnelling

De winnaars (166 Kb) De prestigieuze award werd door Ferdinand Kiestra en Judith Hoogenboom van Waterschap Aa en Maas namens de Waterschappen in ontvangst genomen tijdens het Captains Diner De Groene Versnelling in het Zalmhuis te Rotterdam. Hier waren kopstukken en vertegenwoordigers bijeen welke zich bezighouden met duurzaamheid en klimaatbeleid. Wiert-Jan de Raaf -directeur Rotterdam Climate Initiative- en Jan van den Heuvel -Milieudienst DCMR Rijnmond- waren betrokken als gastheer en dinervoorzitter dinervoorzitter en Jan Rotmans zorgde voor de uitreiking van de Award, welke in deze spannende periode van klimaatonderhandelingen een positieve stimulans vormt voor de betrokkenen bij lokaal klimaatbeleid.

De Groene Parel

Begin 2009 werden regionale en lokale organisaties uit de rampenbestrijding, crisisbeheersing en sociale veiligheid opgeroepen hun innovatieve (voorbeeld-)projecten in te dienen om mee te dingen in de positieve strijd om de Groene Parel 2009. Het winnende project `de Energiefabriek' vertegenwoordigt de duurzame ambities van de waterschappen door waterzuiveringsinstallaties niet alleen energie te laten verbruiken, maar dit zelf op te wekken. Meer info: www.groeneversnelling.nl