Nieuw-Vlaamse Alliantie


Stop de waanzin van PS en cdH (11/12/09)

Het arrest van de Raad van State bewijst nogmaals wat een puinhoop de federale regering heeft aangericht op het vlak van asiel en migratie. Eerder deze week heeft de N-VA met Kamerlid Sarah Smeyers al aangetoond dat ook de opvang van asielzoekers een puinhoop is.

Vooral Herman Van Rompuy moet zich schamen voor wat hij heeft nagelaten aan zijn opvolger Leterme. De werven die hij zogezegd heeft aangepakt, zijn stuk voor stuk fiascos. Bij de begroting heeft hij akte genomen van een tekort van 50 miljard euro op twee jaar, om daar vervolgens nauwelijks iets aan te doen. Inzake energie heeft men zich laten vernederen door Suez en heeft men zich tevreden moeten stellen met een aalmoes. En nu wordt bewezen dat ook zijn asiel- en migratiepolitiek niet deugt: niet alleen druist die in tegen de wensen van de Vlaamse meerderheid, maar nu blijkt dat het politieke akkoord ook juridisch op drijfzand gebaseerd is.

De N-VA roept premier Leterme op om een duidelijke trendbreuk te maken met het wanbeleid van zijn voorganger, in het bijzonder in het asiel- en migratiebeleid. Stop de collectieve regularisatieoperatie die niemand in Vlaanderen wil, verzet u tegen het opnieuw invoeren van financiële steun voor asielzoekers en schuif niet langer alle lasten door naar de Vlaamse gemeenten en OCMWs. Kortom, stop de waanzin van PS en cdH en luister eindelijk ook eens naar de Vlaamse kiezers.

Auteur:
Bart De Wever
Algemeen voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be