Project Gemeente Westland

Techniekwedstrijd First Lego League nu ook in Westland Publicatiedatum: 15-04-2009

Knutselen met lego leuk? Inderdaad! En een leuke manier om techniekonderwijs op de kaart te zetten. Daarom heeft de gemeente het initiatief genomen om, samen met het S.O.B. (samenwerkingsverband onderwijs bedrijven), een regiofinale van de First Lego League in Westland te organiseren. De First Lego League is een internationale robotwedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Wereldwijd doen ongeveer 135.000 kinderen mee uit 45 landen. De regiofinale vindt plaats op 12 december a.s. in het PRIVA gebouw in De Lier.

In Westland is er een grote vraag naar werknemers met technisch inzicht. En de scholieren die door de wedstrijd (meer) belangstelling krijgen voor techniek zijn de werknemers van morgen. Ook het bedrijfsleven heeft daarom enthousiast gereageerd op de Westlandse Lego League. Er komen bijvoorbeeld coaches van Westlandse bedrijven die de teams gaan begeleiden.

Alle scholen in Westland zijn benaderd en de eerste hebben zich enthousiast opgegeven. Maar er is ruimte voor meer. De regiofinale krijgt het karakter van een open dag waarop Westlandse ondernemers kunnen laten zien aan de kinderen en hun ouders dat werken in de techniek toekomst heeft. Daarom roept de gemeente ook ondernemers op om zich aan te sluiten.