Gemeente Haaksbergen


Feestelijke vrijwilligersavond op 12 december
02-09-2009 Feestelijke vrijwilligersavond op 12 december Alle Haaksbergse verenigingen ontvangen in week 36 een brief over de feestelijke vrijwilligersavond die op 12 december in Theater De Kappen plaatsvindt. De verenigingen worden om medewerking gevraagd door hun vrijwilligers te wijzen op deze avond en door kandidaten aan te dragen voor de Vrijwilligersprijs 2009 die tijdens deze avond uitgereikt wordt.

De vrijwilligersavond wordt georganiseerd door het Comité Vrijwilligersprijs (bestaande uit raadsleden) in samenwerking met de Stichting Vrijwilligerswerk Haaksbergen omdat zij vinden dat vrijwilligers van onschatbare waarde zijn en ze hén nu eens iets aan willen bieden. Dat wordt een feestelijke avond voor alle Haaksbergse vrijwilligers, waarbij - uiteraard - het vrijwilligerswerk centraal staat. Dat gebeurt niet alleen serieus (door uitreiking van de vrijwilligersprijs), maar ook met een knipoog. Want er komt een theatergezelschap dat vrijwilligerswerk op de korrel neemt door improvisatietheater. Ze doen dat samen met het aanwezige publiek.

Opgave vrijwilligersprijs
Het Comité vrijwilligersprijs en de Stichting Vrijwilligerswerk Haaksbergen vragen de bestuursleden van de verenigingen om binnen de club of instantie bekendheid te geven aan de avond. Ook worden ze gevraagd na te denken of er binnen hun gelederen iemand is die in aanmerking komt voor de vrijwilligersprijs. Ook individuele burgers die als vrijwilliger of mantelzorger actief zijn kunnen de vrijwilligersavond bezoeken of opgegeven worden voor de prijs. De komende weken is daarover meer informatie te vinden in onder meer het weekblad Rond Haaksbergen, op www.haaksbergen.nl, in dit GemeenteNieuws en op affiches die her en der verspreid worden.