ABVAKABO FNV

Kom naar het klimaatevent `Beat The Heat Now'

ABVAKABO FNV doet zaterdag 12 december in FNV-verband mee aan het Nationaal Klimaatevenement `Beat The Heat Now' in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement is een massale oproep aan de wereldleiders om van de VN-klimaattop in Kopenhagen een keerpunt te maken.

Klimaatcrisis, energievoorziening en duurzaamheid staan in toenemende mate in de politieke en maatschappelijke belangstelling. In 2012 loopt het Kyoto Protocol af. Dat verdrag werd in 1997 gesloten en was een eerste stap om de uitstoot van CO2 wereldwijd aan te pakken. De volgende stap moet een nieuw klimaatakkoord zijn dat de CO2-uitstoot verder terugdringt. Van 7 tot 18 december buigen de wereldleiders tijdens de VN-conferentie in Kopenhagen zich over die volgende stap.

Solidair met toekomstige generatie werknemers
Een eerlijk en solidair klimaatakkoord raakt ons allemaal als het gaat om bestaanszekerheid en gezondheid. Maar het betreft ook concreet de werkgelegenheid en arbeidsomstandigheden van bepaalde groepen uit ons ledenbestand. Onder de noemer duurzaam maakt ABVAKABO FNV hierover steeds meer beleid. Zo is ABVAKABO FNV medeopsteller van het rapport Green4Sure, het Groene Energieplan over hoe we in de toekomst een duurzame energievoorziening kunnen bereiken rekeninghoudend met de effecten op klimaat, economie en werkgelegenheid. Met deelname aan Beat The Heat Now laat FNV zien een maatschappelijk betrokken organisatie te zijn, die solidair is met werknemers van nu en toekomstige generaties.

Politiek en amusement
Beat The Heat Now is een mix van politiek en amusement. Er zijn optredens van diverse Nederlandse artiesten, een speciale cabaretact van Vincent Bijlo, toespraken van onder andere Agnes Jongerius, een talkshow met politici, wetenschappers en BN'ers, zoals oud-milieuminister Pieter Winsemius, poolreiziger Marc Cornelissen en oud-wielrenster Leontien van Moorsel. De presentatie wordt verzorgd door Harm Edens, Menno Bentveld en Floortje Dessing.

Kopenhagen Express
Finale van het evenement is het vertrek van de speciale Kopenhagen Express trein, waarmee de Nederlandse delegatie, met minister Cramer, kamerleden, ambtenaren, wethouders en burgemeesters, vertegenwoordigers van natuur-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties, wetenschappers en journalisten naar de klimaattop in Kopenhagen afreizen. De trein wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedereen kan zijn persoonlijke boodschap aan de politieke leiders in Kopenhagen op de trein zetten. Dat kan via Beat The Heat Now en op 12 december op de trein zelf.

Kopenhagen Coalitie
Beat The Heat Now vindt plaats op de wereldwijde Climate Action Day tijdens de beslissende VN-klimaattop in Kopenhagen. De organisatie is in handen van de Kopenhagen Coalitie, een samenwerkingsverband van alle grote Nederlandse natuur-, milieu-, vrouwen-, en ontwikkelingsorganisaties. De Kopenhagen Coalitie roept iedereen op er samen het grootste klimaatevenement van te maken dat ooit in Nederland gehouden is. Het Nationaal Klimaatevenement Beat The Heat Now vindt plaats zaterdag 12 december van 16.30 uur tot 22.00 uur in de drie grote hallen van de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten á EUR 5,- kunnen worden besteld via Beat The Heat Now of via 0900-3001250.

30-10-2009