Gemeente Dirksland


Veelzijdige en leerzame 'Praktijkdag voor jonge autorijdersâ!

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPV GO) doet mee aan proefproject voor jonge autorijders. Jonge autorijders op Goeree-Overflakkee, die drie maanden tot twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 12 december aanstaande gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag.

Â

Â

Hiervoor worden zelfs autoâs beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht. Voorwaarde is dat de jonge autorijders tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien zelfstandig al rijervaring hebben opgedaan.

Â

Heb je tussen de drie maanden en twee jaar je rijbewijs? Meld je dan nu aan voor een gratis eendaagse praktijkdag!

Deze praktijkdag voor jonge autorijders wordt op Goeree-Overflakkee georganiseerd op initiatief van de RPV GO, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert.

Testroute rijden
Tijdens deze praktijkdag kun je zelf tijdens een praktijkrit ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Je rijdt met twee andere jongeren een tweeënhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de beide andere bestuurders en zij beoordelen ook hun eigen â én jouw â rijstijl. Tevens geven jullie van je zelf â en van elkaar â verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach die als laatste óók zijn mening geeft. Spannend!

Noodstops op mobiele baan
In dit onderdeel rijd je op een ter plaatse aangelegde mobiele baan, waarbij je zélf achter het stuur kunt ondervinden hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken en te ervaren hoe lang je remweg op een glad wegdek is. Je voelt de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs in het verkeer
Derde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname. Het is al met al een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen.

Je wordt âs morgens om 09.00 uur ontvangen met koffie/thee. Tussen de middag biedt de RPV GO je een broodjeslunch aan. Na afloop krijg je een certificaat mee als bewijs van deelname. Uiterlijk 16.00 uur wordt de dag afgesloten.

Aanmelden via internet
Er kunnen per praktijkdag 40 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden is dus gewenst! De praktijkdag voor jonge autorijders wordt in en om het ISGO-gebouw in Middelharnis gehouden op zaterdag 12 december aanstaande. Aanmelden voor deze dag kan uitsluitend via internet. Ga voor aanmelden, data of meer informatie naar www.jongeautorijders.nl.