Gemeente Hilvarenbeek


Provincie biedt Hilvarenbeekse jongeren gratis autotraining aan

De provincie Noord-Brabant vindt het belangrijk dat de leefomgeving van de inwoners voor iedereen verkeersveilig is. Daarom biedt de provincie - in samenwerking met de gemeente Hilvarenbeek - aan jongeren uit Hilvarenbeek de mogelijkheid een gratis autotraining te volgen op zaterdag 12 december 2009.

Op 12 december vindt op het circuit van De Beekse Bergen een training plaats voor jongeren tussen de 18 en de 25 die in het bezit zijn van hun autorijbewijs. De training is bedoeld om verkeersinzicht te verhogen, risicobewustzijn te vergroten en ongevallen te voorkomen.

Naast een deel theorie over veilige verkeersdeelname krijgen jongeren de kans op de slipmat in de praktijk te oefenen. Ze leren hoe ze in risicovolle situaties de controle over hun voertuig kunnen behouden. Ze ervaren zelf hoe snelheid en remweg zich tot elkaar verhouden en leren wat ze moeten doen als ze een noodstop moeten maken. Daarnaast wordt met een ervaren instructeur een rit gemaakt op de openbare weg om het verkeersinzicht te verhogen.

De autotraining is een pilot die de provincie Noord-Brabant uitvoert als onderdeel van het programma âVerkeersveiligheidâ. Omdat het een pilot betreft, is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor Midden-Brabant doen de gemeenten Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek mee.

Jongeren uit Hilvarenbeek die zich willen aanmelden, kunnen dat doen via de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl).