Koningin bij 11kernenopera Westland

Hare Majesteit de Koningin woont zaterdagavond 12 december in Poeldijk de compilatievoorstelling van de 11kernenopera Westland bij.

De 11kernenopera Westland is een productie van Dario Fo, ondernemers in de kunst, waarmee in 2009 het vijfjarig bestaan van de fusiegemeente Westland is gevierd. Elke maand had één van de elf oorspronkelijke dorpskernen een unieke opera, geschreven door vooraanstaande Nederlandse tekstschrijvers en componisten. De karakteristieke thema's liepen uiteen van een historisch gegeven (Frederik Hendrik in Honselersdijk) tot een associatie met de plaatsnaam (Monster). De compilatievoorstelling van de elf opera's vormt de feestelijke afsluiting.

Stichting Dario Fo wil mensen verbinden door middel van kunst. Daarom is de 11kernenopera Westland met en voor inwoners van de dorpen gerealiseerd. Zo werkten er onder meer 1338 zangers, 133 musici, 258 kinderen, 21 mensen met een verstandelijke beperking, 45 naaisters en 188 vrijwilligers aan mee. Het totale bezoekersaantal ligt rond de 16.000.

De opvoering vindt plaats in een tot muziektheater omgevormde bedrijfshal van ABC Westland

Noot voor redacties (