Gemeente Elburg


Schrijfwedstrijd AAN HET WOORD!

Op zaterdag 12 december verzamelt de literaire scene van de Veluwe zich bij het Cultuurpodium Estrado in Harderwijk voor de swingende slotavond van de schrijfwedstrijd Aan het woord! Veluwe.

Prijsuitreiking

De jury, bestaande uit Gerard van den Hengel (wethouder Barneveld), Gerard van Emmerik (schrijver en schrijfdocent) en Ingrid Blijenberg (schrijfdocent) maakt de drie genomineerden en de winnaar bekend. Hoofdprijs is een cheque van EUR 250,-.

De genomineerden lezen hun inzending voor en maken daarmee kans op de publieksprijs van EUR 100,-.

Optredens

Daarnaast zijn er optredens van Thomas Rosenboom en Mischa Andriessen.

Rosenboom (Doetinchem, 1956) won als enige twee keer de Libris Literatuur Prijs en publiceerde onlangs zijn langverwachte nieuw roman Zoete mond.

Andriessen (Apeldoorn, 1970) debuteerde vorig jaar met de dichtbundel Uitzien met D en sleepte daarmee prompt de C. Buddingh'-prijs in de wacht.

De presentatie is in handen van dichter Jaap Robben. DJ Lenkens en VJ Poor Pussy ondersteunen hem met beeld en geluid.

KOMT DAT ZIEN!

Zaterdag 12 december 2009

20.00 uur - Cultuurpodium Estrado - Parkweg 3 - Harderwijk

Entree: EUR 5,- (deelnemers schrijfwedstrijd gratis)

Reserveren: (0341) 42 88 99 of sak@cultuurpuntuit.nl

Meer informatie: www.sak-nwveluwe.nl

Organisatie en initiatief

Aan het woord! Veluwe wordt in opdracht van Cultuurpact Veluwe georganiseerd door het Servicepunt Amateurkunst Noordwest-Veluwe in nauwe samenwerking met Centrum voor de kunsten 't Klooster en de bibliotheken Noordwest-Veluwe, Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Novetheek.

Aan het woord! is een initiatief van KCG, het Gelders kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en bestaat uit drie regionale schrijfwedstrijden gekoppeld aan literaire middagen/avonden rondom Gelderse schrijvers.

Aan het woord! vindt plaats in Rivierenland, op de Veluwe en in de Achterhoek.

Zie ook www.kcgliteratuur.nl