FNV

2-12-2009

Kom zaterdag 12 december naar 'Beat the heat now!'

De FNV roept iedereen op om zaterdag 12 december naar het klimaatevenement 'Beat the heat now' in de Utrechtse Jaarbeurs te komen. Artiesten als Boris en Kasper van Kooten treden op met speciale songs, en Agnes Jongerius zal de vakbondsboodschap voor Kopenhagen toelichten. Daar vinden van 8-18 december de internationale klimaatonderhandelingen plaats.

Het is van groot belang dat de wereldleiders zich sterk maken om de uitstoot van CO2 en zo de wereldwijde temperatuurstijging te beperken. Dat vraagt om leiderschap en ambitieuze afspraken. Op 12 december worden op tal van plaatsen in de wereld evenementen georganiseerd om de wereldleiders hiertoe op te roepen en aan te moedigen.

Groots Het evenement in Utrecht wordt groots aangepakt. Met muziek, entertainment, talkshows en nog veel meer (zie verderop). De FNV is een van de initiatiefnemers van het event. Onze voorzitter Agnes Jongerius neemt deel aan de talkshow. Tijdens dit grote Nederlandse klimaatevenement roepen we samen onze regeringsleiders op om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen. Hoe meer mensen, hoe duidelijker de boodschap. Kom dus ook en bestel nu je kaartje (slechts vijf euro) via www.beattheheatnow.nl.

Groene Power to Werkend Nederland Er staat een FNV-stand op de informatiemarkt onder het motto Groene Power to Werkend Nederland! Bezoekers kunnen hier deelnemen aan een fietswedstrijd. Vier fietsers drijven met hun eigen energie een wielrennertje in een fietsarena aan. De fietser met de snelste tijd wint een mooie fiets van Profile om mee naar het werk te kunnen rijden. De tweede prijs is een telefoonlader voor op de fiets en de derde prijs is een waardebon van Profile. Prijswinnaars worden op 15 december bekendgemaakt via www.duurzaamaanhetwerk.nl.

Artiesten en sprekers Boris, Kasper van Kooten, minister Cramer, Marc Cornelissen, de band Alderliefste, Anna Drijver, bisschop De Korte, Funda Mujde, Harm Edens, Nabil en Fouradi, Daniel Boissevain, Do, Caro Emerald, Antonie Kamerling, Agnes Jongerius, de mannen van Draadstaal, burgemeesters Aleid Wolfsen en Ahmed Aboutaleb, de 3J's, Ruud de Wild, Gijs Staverman, Candy Dulfer en vele, vele anderen treden op en roepen `Beat The Heat Now!'. Zie voor het programma www.beattheheatnow.nl en het pamflet onderaan.

{Beat%20the%20heat_tcm7-25517.jpg} Springen met Kasper van Kooten Kasper van Kooten schreef het speciale lied `Voel je de hitte'. Met duizenden mensen samen gaan we in de Jaarbeurs massaal springen tegen de hitte op dit lied van Kasper van Kooten. De clip (met de Groove Kings en Anna Drijver) is binnenkort te zien via YouTube en de single is te downloaden via I-tunes. Zanger Boris maakte een speciale bewerking van z'n song `One world' voor Beat The Heat Now!

KopenhagenExpress Terwijl in de Jaarbeurs straks de klanken van Boris finale-lied `One world' zachtjes wegsterven vertrekt om 21.00 uur vanaf Utrecht CS de KopenhagenExpress naar de klimaattop. Aan boord 150 prominente gasten, onder wie: minister Cramer, kamerleden, europarlementariers, journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deze trein zal de langst rijdende petitie ooit worden, want is volgeplakt met persoonlijke boodschappen van het Nederlandse publiek aan de regeringsleiders. Laat nu jouw boodschap achter op www.beattheheatnow.nl, dan brengen we die ook naar Kopenhagen!

Kom ook! Laat zien dat je geeft om deze wereld! Bestel nu je kaarten via www.beattheheatnow.nl voor dit unieke evenement: zaterdag 12 december van 17.00 - 22.00 uur, Jaarbeurs Utrecht, toegang EUR 5,-.