Gemeente 's-Hertogenbosch

02-12-2009
Klimaattrein in 's-Hertogenbosch

Op zaterdag 12 december rijdt de Kopenhagen-Express door Nederland. Met deze trein wordt op een originele manier aandacht gevraagd voor klimaatverandering en de komende klimaattop in Kopenhagen. De trein - 300 meter lang - is de langste rijdende petitie in de geschiedenis. De trein is bestickerd met de wensen en boodschappen van burgers.

De trein stopt 's middags om 14.30 uur op het Centraal Station in 's-Hertogenbosch. Daar overhandigt wethouder Jetty Eugster van Milieu de Bossche klimaatkaart aan het gezelschap in de klimaattrein. Op de klimaatkaart staat een groot aantal duurzame initiatieven. Presentator Harm Edens gaat vervolgens in gesprek met de `groene ambassadeurs' van onze gemeente: ondernemers en inwoners die zich actief inzetten voor een duurzame ontwikkeling. Een aantal van deze ambassadeurs stapt na afloop van het programma, om 15.00uur, samen met wethouder Eugster op de trein.

Boodschap van kinderen
De gemeente 's-Hertogenbosch heeft kinderen gevraagd om hun wensen voor de klimaattop op papier te zetten. Deze wensen worden overhandigd aan wethouder Eugster, die ze mee zal nemen in de trein. Wilt u ook uw stem laten horen? Dat kan via de site www.beattheheatnow.nl. U bent ook van harte welkom op 12 december vanaf 14.00 uur op het Centraal Station `s-Hertogenbosch. U wordt daar op een sfeervol perron ontvangen met een drankje.

Houd de gemeentelijke website in de gaten! Daar wordt het definitieve programma de komende week bekendgemaakt.