Stichting Natuur en Milieu

Het definitieve programma van Beat the Heat Now

7 december Het is vijf voor twaalf. Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord in Kopenhagen, moet het vanaf vandaag gaan gebeuren. Om de regeringsleiders in Kopenhagen duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, worden op 12 december wereldwijd acties georganiseerd. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Een brede coalitie leidt tot een afwisselend programma in de Jaarbeurs, waar jong en oud zich kunnen laten zien en horen voor het klimaat. Samen dansen en springen tegen de hitte, luisteren naar afgevaardigden uit het Zuiden, politici en CEOs in de talkshow, of kennis maken met de talrijke oplossingen voor het klimaatprobleem.

Woordvoerder van de KopenhagenCoalitie Pieter Winsemius: we kunnen ons geen mislukking veroorloven in Kopenhagen, want met name in ontwikkelingslanden hebben nu al veel mensen te lijden van klimaatverandering. Kopenhagen móet slagen. Daarom moeten we in de hele wereld samen zorgen voor een momentum en zon momentum is Beat The Heat Now in Nederland.

Marc Cornelissen (poolreiziger en duurzaamheidspionier) voegt daar aan toe: Klimaatverandering aanpakken is ambitieus en dat vraagt om een brede coalitie. Ongeacht achtergrond en politieke voorkeur moeten we ons uitspreken voor politieke moed en daadkracht in Kopenhagen. Laten we de Nederlandse afvaardiging in Kopenhagen inspireren met onze betrokkenheid. De tijd tikt maar we hebben nu nog de mogelijkheid de gevolgen van klimaatverandering te beperken.

De mondiale campagne TckTckTck noemt de klimaattop in Kopenhagen the most important meeting of our lifetimes. Aart van Veller, groene ondernemer, directeur van Wij zijn Koel sluit daar bij aan: Het is van essentieel belang voor de wereld zoals we die nu kennen dat er een goed klimaatakkoord wordt gesloten. Er is geen andere optie... daarom roep ik iedereen op om naar de Jaarbeurs te komen op 12 december zodat we deze boodschap mee kunnen geven aan onze delegatie naar Kopenhagen.

Het definitieve programma is te bekijken door hier te klikken.

Publicatiedatum: 07-12-2009