Gemeente Sneek


mogen gratis schaatsen

Basisscholieren in Sneek mogen gratis schaatsen

Jeugd op de kunstijsbaan op het Wippodium Na het succes van vorig jaar is het van 12 tot en met 27 december weer mogelijk om te schaatsen op de kunstijsbaan op het wippodium boven de gracht nabij het Waagplein in Sneek. De gemeente Sneek geeft aan alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente twee vrijkaartjes voor de schaatsbaan.

Hiermee wil de gemeente de kerstvakantie spetterend en sportief laten starten. De kaartjes worden eind deze week verspreid op de scholen. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen en ouders van de schaatsbaan gebruik kunnen maken. Daarnaast kan het voor sommige kinderen een kennismaking zijn met schaatsen en kan het kinderen prikkelen tot meer bewegen.

Naast het vrij schaatsen zullen er dit jaar ook verschillende schaatsclinics en andere activiteiten plaatsvinden.

De wethouders Andries Ekhart en Tom Metz openen de kunstijsbaan op 12 december om 11.00 uur.

Goed doel
Net als vorig jaar gaat de opbrengst van ijsbaan naar de Stichting Leergeld Sneek. Deze stichting helpt kinderen die onder de armoedegrens leven. Het doel is om hen zo goed en normaal mogelijk in de maatschappij mee te laten draaien. In Nederland gaat het om minstens 400.000 kinderen. Hoeveel kinderen in Sneek onder de armoedegrens leven is niet precies bekend. Vorige jaar kon de Stichting IIs yn Snits EUR14.000 naar dit goede doel overmaken.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.ijsinsneek.nl/