Gemeente Roermond

Buurtshow als afsluiting project zwerfafval

Zaterdag 12 december wordt op het winkelplein aan de Keulsebaan het project de BuurtShow afgesloten. Om 12.00 uur start vanaf het winkelplein onder leiding van Appie Idlaarsi (voetballer) en de zangers Roy Selder en Patrick Gerets een rondgang door de wijk en wordt zwerfafval verzameld. Na deze rondgang gaat op het winkelplein de echte BuurtShow van start met optredens van Roy Selder, Patrick Gerets en lokale rappers. Appie Idlaarsi en een aantal collega-voetballers uit de wijk zullen dan in de vorm van een clinic hun kunsten vertonen op een speciaal aangelegd pannaveld. Iedereen mag hieraan deelnemen. Het belooft een leuke middag te worden vol entertainment waarbij iedereen van harte is uitgenodigd.

In het kader van dit project zijn op 6 & 7 november jl. in samenwerking met lokale en nationale (sport)helden speciale opruimacties gehouden. Alle inwoners van de wijk waren hiervoor uitgenodigd. Na het opruimen werden er leuke activiteiten georganiseerd, waarbij de helden een grote rol speelden. Op deze dagen zijn de wijkbewoners opgeroepen het goede werk de komende tijd vol te houden.

Het project is een pilot van SenterNovem, Stichting Nederland Schoon en de VNG. Tijdens deze pilot werkte de Gemeente Roermond samen met diverse partners zoals Stichting Wel.Kom, BTL en de firma Dieteren. Mocht na evaluatie van deze pilot het project een succes blijken, dan gaat de Gemeente Roermond na hoe hier een vervolg aan kan worden gegeven.

Wonen in een buurt zonder zwerfafval verhoogt de leefbaarheid. Daarbij is betrokkenheid van de wijkbewoners belangrijk. Inmiddels is bewezen dat het organiseren van gezamenlijke schoonmaakacties met en door de wijkbewoners zelf niet alleen zorgt voor een schonere wijk, maar ook de saamhorigheid in de wijk versterkt. Dergelijke initiatieven vormen een belangrijke bijdrage voor het behoud en onderhoud van een schone wijk.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.buurtshow.nl.

Eerste publicatiedatum: 07-12-2009 Bijgewerkt: 07-12-2009