UMC Utrecht


UMC Utrecht organiseert Doe-het-zelf dag

Scholieren gaan op open dag zelf aan de slag in het ziekenhuis

Op zaterdag 12 december aanstaande organiseert het UMC Utrecht voor de derde keer de `Doe-het-zelf dag' voor jongeren. Een bijzondere open dag waarbij je zelf een dag lang aan de slag kan in het UMC Utrecht. Het evenement richt zich op scholieren in de laatste jaren van de middelbare school en op mensen die al een beroepsopleiding volgen in de gezondheidszorg.

In voorgaande jaren liep het al storm en dit jaar worden nog meer scholieren verwacht op de `Doe-het-zelf dag' van het UMC Utrecht. Op 12 december kun je als scholier van 10.00 tot 15.00 uur zélf komen ervaren hoe is het om te werken binnen het Universitair Medisch Centrum. Ook kun je die dag diverse rondleidingen volgen over de verschillende afdelingen van het UMC Utrecht. Verder zijn Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland en het Opleidingscentrum van het UMC Utrecht aanwezig met informatie over de verschillende beroepsopleidingen.

"We willen jongeren interesseren voor een baan in de gezondheidszorg," vertelt Nicole Lisman, hoofd Werving bij het UMC Utrecht. "Onze ervaring is dat een open dag pas écht interessant wordt als je niet alleen mag kijken, maar ook zelf aan het werk kunt. Daarin gaan we zo ver mogelijk. Dus kun je bijvoorbeeld zelf leren hechten, dotteren, infuusprikken, intuberen en reanimeren. Of je longinhoud testen, zelf een beenbreuk behandelen, eigen pillen maken bij de apotheek, een echo meemaken van een zwangere vrouw of je persoonlijkheid testen bij Psychiatrie. En dat is maar een greep uit de mogelijkheden. Bovendien kun je een rondleiding volgen door het Wilhelmina Kinderziekenhuis, waar diverse workshops worden gegeven."

Aanmelden voor de `Doe-het-zelf dag', de enige open dag waarop je zelf aan de slag mag, kan via www.werkenbijUMCUtrecht.nl. dinsdag 8 december 2009