Deelgemeente Charlois Rotterdam

Plein 1953 verandert in IJspaleis

Nog tot en met zaterdag 12 december 2009 staat het IJspaleis op Plein 1953. De plek in Pendrecht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen eten of om te leren schaatsen op een kunststof ijsbaan, die dit jaar maar liefst 300m2 groot is.

Bijschrift: IJspret bij het IJspaleis op Plein 1953 (foto: fotopersbureau Cor Vos Het programma rondom het IJspaleis bestaat ook dit jaar weer uit verschillende onderdelen:

Schaatsles en workshops voor scholen en voor bezoekers in de vrije tijd, met als hoogtepunt: het rijden van de Elfstedentocht.

Optredens, demonstraties, exposities van al het moois dat de kindercampus heeft gemaakt en elke dag workshops.

In de grote circustent worden gezellige ochtenden,middagen en avonden georganiseerd door en voor verschillende bewonersgroepen. De ijskoninginverkiezing zal daar zeker weer een onderdeel van zijn, maar ook de speciale vrouwenavond, de interculturele avond, de kerstfeestochtend voor ouderen en de cliënten van de Passage ,de jongeren avond.

Vitaal Pendrecht zorgt op maandag in samenwerking met diverse bewoners en organisaties voor een avond over Pendrecht en spiritualiteit.

De programmering van het ijspaleis wordt verzorgd door:

Sport en Recreatie, Wijkgebouw de Middelburgt, Vitaal Pendrecht, Bewonersorganisatie Pendrecht,

De Bibliotheek, de Passage, De Kindercampus, alle basisscholen in Pendrecht, alle pleincomités van

TOS, vele actieve bewoners. De ijsbaan wordt aangelegd door Ice Solutions; het Rotterdams Volkstheater zorgt voor de tenten en alles wat daar verder bij komt kijken.

Thuis Op Straat Charlois is de initiatiefnemer van dit evenement

Het ijspaleis is financieel mogelijk gemaakt door:

Deelgemeente Charlois, Woonstad, De kindercampus/JOS.