ProRail

Persbericht

09-12-2009

Drie overwegen verdwijnen in centrum van Nijverdal

In verband met de bouw van het Combiplan wordt zaterdag 12 december het spoor in de kern van Nijverdal voor drie jaar onderbroken. De drie overwegen De Joncheerelaan, de Meijboomstraat en de G. van de Muelenweg worden dan buiten dienst gesteld. Na de bouw van het Combiplan rijdt de trein verdiept door Nijverdal, de overwegen komen niet meer terug.

Â

Vanaf 14 december 2009 tot december 2012 is er geen treinverkeer mogelijk in Nijverdal en ziet een treinreis tussen Zwolle en Enschede er anders uit. De stoptrein uit Enschede rijdt tot aan het huidige station Nijverdal en de stoptrein vanuit Zwolle rijdt tot aan het tijdelijke station Nijverdal-West, dat ProRail heeft gebouwd ter hoogte van het zwembad Het Ravijn. Tussen beide stations rijdt een NS-pendelbus, aansluitend op de dienstregeling. NS adviseert doorgaande treinreizigers om te reizen via Deventer.

Werkzaamheden
In het weekend van 12 en 13 december wordt het station Nijverdal-West aangesloten. De werkzaamheden bestaan uit het aansluiten van de huidige spoorlijn op de nieuwe halte en het testen van beveiligingssystemen.
Tijdens de werkzaamheden om het station Nijverdal-West aan te sluiten is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Wierden. Er rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 p.m.). Ook NOS Teletekst paginaâs 754 en 752 geven actuele informatie.

Combiplan Nijverdal
Het spoor in Nijverdal moet worden opgebroken om bouwruimte te creëren voor het nieuwe tracé van het Combiplan. Door het tijdelijk opheffen van het spoor is een kortere bouwtijd mogelijk. Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal door het knelpunt N35 in Nijverdal aan te pakken. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Het resultaat is een snellere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en de leefbaarheid en de veiligheid in het dorp. Het Combiplan Nijverdal is in 2013 gereed.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.drieoverwegenverdwijnenincentr umvannijverdal&category=Regionaal]