Finale Nationale Krakercompetitie 2009

09/12/2009 16:42

Vereniging van Openbare Bibliotheken bv

Op 30 oktober is de Nationale Krakercompetitie voor de zevende maal van start gegaan. Meer dan duizend mensen hebben zich ingeschreven op deze zoekwedstrijd die online gespeeld wordt waarbij de deelnemers moeilijke vragen (hersenkrakers) met behulp van internet oplossen. De finale wordt gespeeld op 12 december 2009 aanvang 16:15 uur. In de

Openbare bibliotheek Hilversum, 's Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum

Initiatief van de openbare bibliotheek

Deze zoekwedstrijd op internet wordt georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met NRC Next en Google.

Finale Nationale Krakercompetitie

De Krakercompetitie is een ware survival of the fittest, alleen de allerbeste blijft over. Dit jaar spelen de beste individuele deelnemers een live-finale in de bibliotheek van Hilversum op zaterdag 12 december 2009. De hoofdprijs is een weekend Athene voor twee personen. De finale wordt gehouden in de sfeer van een bokswedstrijd waarbij de ware strijd achter de computer wordt gevoerd en niet het recht van de sterkste geldt maar die van de 'beste zoeker' op internet. De finalisten krijgen zeven krakervragen als 'tegenstander', iedere vraag staat voor een nieuwe ronde. De vragen worden ingeleid in de vorm van een filmpje of animatie en zijn voor het publiek duidelijk zichtbaar.

De finale is van 16:30 tot 17:30 uur, de presentatie is in handen van Mark Deckers en de toegang is gratis. Reserveren is wenselijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Voorbeeld krakervraag

"Waarom zou de bliksem niet twee keer op dezelfde plaats kunnen inslaan?" aldus bondscoach Otto Rehhagel, EK Voetbal 2008. Niet alleen op dezelfde plaats, maar ook op de dezelfde persoon. Een dubieus record staat op naam van een man die zelf diverse keren door de bliksem getroffen is en het overleefde. Zijn verhaal is onder andere terug te vinden in een boek over de geschiedenis van de bliksem uit 2008.

Vraag: Wat is de naam van de begraafplaats waar hij is begraven?

Aanmelden via mail: rene.vd.have@obd.nl





http://nkc.geevers.com

http://www.debibliotheken.nl