Gemeente Helmond


Open Dag Automotive Campus

De High Tech Automotive Campus opent haar deuren op zaterdag 12 december van 13.00 tot 17.00 uur. Dus kom horen, zien en beleven.

De open dag is een unieke kans om eens een kijkje te nemen in de wereld van elektrische autos, connected cars, navigatiesystemen, concept cars en autorijden in de toekomst.

Aanmelden

De open dag is voor iedereen toegankelijk vanaf 10 jaar. Aanmelden is verplicht voor iedereen. Meldt u snel aan want vol = vol.
* Aanmeldformulier

De gasten worden toegesproken door wethouder Seyit Yeyden van Economische Zaken en Han van den Bremer, projectdirecteur van de High Tech Automotive Campus. De open dag maakt deel uit van de High Tech Automotive Week van 8 t/m 15 december, en is mede mogelijk gemaakt door de High Tech Automotive Campus en de gemeente Helmond.

Crashbaan

Bezoekers die zich hebben aangemeld voor een rondleiding in het lab van TTAI kunnen de modernste crashbaan van Europa bezoeken. Hier worden auto's getest op veiligheid voor inzittenden in het geval van een ongeluk. De auto's worden met verschillende snelheden en op verschillende fronten gecrasht. Aan de rondleiding die om 13.00 uur start, kunnen maximaal 100 gasten deelnemen.

Phileas

Vanaf 13.30 uur kunnen 30 belangstellenden ieder half uur een korte demo bijwonen van de Phileas op het testcircuit van APTS (Advanced Public Transport Systems). Dit voertuig rijdt automatisch volgens een computergestuurd geleidingssysteem. De bestuurder hoeft zodoende niet te sturen en ook geen gas te geven. APTS ontwikkelt en produceert voertuigen voor het openbaar vervoer die een alternatief kunnen bieden voor trams.

Testcentrum

Het testcentrum van PDE Automotive is van 13.00 uur tot 16.00 uur opengesteld voor het publiek. PDE Automotive ontwikkelt, bouwt en test auto's, autodelen en -systemen. In het testcentrum worden diverse omstandigheden en processen nagebootst zodat voertuigen getest kunnen worden op bijvoorbeeld sterkte, geluid, levensduur, veiligheid, klimaat, voertuigdynamica en emissie.

Noordpoolkou en woestijnhitte

Vanaf 14.00 uur maakt het publiek tijdens de rondleiding bij TNO kennis met de verschillende testfaciliteiten. Zo is er de testfaciliteit VEHIL die de ontwikkeling van intelligente voertuigen nog veiliger, goedkoper en beter beheersbaar moet maken. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de hoogteklimaatkamer. In deze bijzondere ruimte test TNO motoren en complete voertuigen bij extreme omgevingscondities (hoogte en temperatuur).

Formule 1

Ontwerp, bouw, promoot, test en race een racewagen: hoor om 15.00 uur hoe studenten een formule 1 racewagen bouwen. De droom van veel mensen brengt University Racing Eindhoven (URE) tot werkelijkheid. URE is een studenten raceteam gekoppeld aan de Technische Universiteit Eindhoven dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een Formula Student racewagen. Formula Student is een wedstrijd waarbij studenten ondermeer het engineering vermogen en de kosten van het voertuig belichten. Ook presenteren ze een businessplan.

Kit car

Bij het ROC Ter AA kan het publiek kennismaken met diverse activiteiten binnen de automotive opleidingen. Zo zijn studenten vaak lid van speciale teams en in die zin betrokken bij het ontwikkelen en testen van onder andere kit car, kart- en elektrische crossmotorprojecten. Ook milieuzaken en veiligheid spelen een rol binnen de opleidingen. In toenemende mate wordt er samengewerkt met de bedrijven op de campus. Na de schoolopleiding kunnen studenten aan de slag in het bedrijfsleven of verder studeren binnen de automotive HBO-opleidingen.