Gemeente Best

Naar Eindhoven over de A2 of N2

10-12-2009

Zaterdag 12 december verandert de verkeerssituatie op de Randweg Eindhoven drastisch. Weggebruikers moeten voortaan kiezen tussen 2 wegen: de hoofdrijbaan voor het doorgaande verkeer of de parallelrijbaan voor het lokale verkeer. De scheiding van het doorgaande en het regionale verkeer zorgt voor een betere doorstroming en dus minder files. Het betekent wel een grote verandering van de situatie op de weg. Wees dus alert en let goed op de borden.

Hoofdrijbaan om Eindhoven
De twee middelste rijbanen zijn de hoofdrijbanen en worden A2 genoemd. Deze A2 is een autosnelweg en is bestemd voor het doorgaande verkeer dat niet in Eindhoven of omgeving moet zijn. Op de A2 zijn géén op- en afritten aanwezig. Wie Eindhoven wil passeren, kiest dus voor de A2.

Parallelwegen voor de regio
De hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer liggen aan de binnenzijde. Aan de buitenzijde liggen de parallelrijbanen. Deze parallelrijbanen worden Randweg N2 genoemd. Op de Randweg N2 zijn de volgende op- en afritten aangesloten:

* 29 Eindhoven Airport

* 30 Centrum/Strijp

* 31 Veldhoven

* 32 Veldhoven Zuid

* 32a High Tech Campus

* 33 Waalre

Wie in Eindhoven, Veldhoven of Waalre moet zijn, kiest dus voor de Randweg N2.

Tips voor de weggebruiker
Rijkswaterstaat verwacht dat weggebruikers aan de nieuwe verkeerssituatie moeten wennen. Een paar tips voor automobilisten:
* Zet de navigatie uit. Lang niet alle (oudere) navigatiesystemen beschikken over de nieuwe situatie op de randweg.
* Bepaal op tijd of u in Eindhoven of directe omgeving moet zijn of dat u Eindhoven voorbij wilt rijden. De keuze voor hoofdrijbaan of parallelrijbaan kan alléén gemaakt worden bij de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide. Wie eenmaal op de hoofdrijbaan rijdt, kan er pas voorbij het volgende knooppunt weer vanaf.
* Let goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijbaan neemt.
* Twijfelt u of u de doorgaande A2 moet nemen of de Randweg N2, kies dan voor de Randweg N2. Dan kunt u in elk geval de afritten bereiken en bespaart u zich wellicht een aantal kilometers omrijden.

Meer weten?
Wilt u meer informatie, kijkt u dan op www.randwegeindhoven.nl of www.haalmeeruitdeweg.nl.


---