Ingezonden persbericht

Lichtfeest in Lelystad:

Derek Ogilvie verlicht Boeing 747 Jumbojet bij Aviodrome

Lelystad, 7 december 2009 - Medewerkers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome zijn al weken bezig met het aanbrengen van de honderden lampjes op de Jumbojet, die vanaf 12 december 2009 elke avond voor een bijzonder gezicht in Flevoland gaat zorgen. Medium Derek Ogilvie, bekend van onder andere het televisieprogramma 'Ghost Whisperer' en 'De Babyfluisteraar', is op 12 december aanwezig bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad om deze blikvanger te onthullen.

Bijzonder schouwspel
Derek Ogilvie noemde de Aviodrome op Lelystad Airport ooit 'zijn favoriete plaats in Flevoland'. Hij is op 12 december aanwezig om tijdens een gezellig avondprogramma de Boeinglichtjes te ontsteken. De contouren van dit grote vliegtuig zullen tot in de verre omgeving te zien zijn. Er is live kerstmuziek van het Flevo's Mannenkoor. Daarbij kunnen de toeschouwers genieten van typische winterse drankjes en gerechten waaronder erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk. Er worden demonstraties gegeven van draaiende vliegtuigmotoren, wat samen met sfeervolle kerstversieringen een bijzonder aanzicht wordt.

Kerstfair
Kinderen kunnen op de foto met niemand minder dan de Kerstman: een professionele fotograaf maakt foto's die in de vorm van een ansichtkaart gekocht kunnen worden. Ook vindt deze avond en het gehele weekend een gezellige Kerstfair plaats. Tijdens deze Kerstfair bieden tientallen stands een breed scala aan producten aan zoals sieraden, exclusieve woon- en tuininrichting en handgemaakte cadeauartikelen. Er zijn diverse workshops en voor de kinderen is er een 'activiteitenplein' waar ze onder andere kerstkaarten en kerstversieringen kunnen maken. Op zondagmiddag kan men genieten van live kerstmuziek door een harmonieorkest.

Bezoekersinformatie
De Kerstfair en het themapark zijn zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Toegang tot de Kerstfair bedraagt ¤5 voor volwassenen en ¤2,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Voor toegang tot zowel de Kerstfair als het museum betaalt men de reguliere toegangsprijs. Het avondprogramma inclusief de (deels led-)verlichting van de Jumbojet en de Kerstfair start op zaterdag 12 december om 18.00 uur en eindigt later die avond om 21.00 uur. Toegang is deze avond gratis, het museum is gesloten. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0900 AVIODROME (0900 - 284 63 76, 25 ct. p. m.).