TROS

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 12 december
Radio 2 - 16.00 uur

TRIJNTJE OOSTERHUIS EN JEROEN VAN DER BOOM IN TROS MUZIEKCAFE

Daniël Dekker ontvangt aanstaande zaterdag, 12 december, Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom, de Vlaamse band Absynthe Minded en zangeres Jess in TROS MUZIEKCAFÉ.

Trijntje Oosterhuis
Tamelijk onverwacht heeft Trijntje Oosterhuis een nieuwe cd uitgebracht: 'Never Can Say Goodbye'. Het is een cd geworden vol privé-opnames van Michael Jackson-liedjes, ingezongen door Trijntje met Leonardo Amuedo op gitaar. Trijntje: "Dit album is geen tribute. Michael Jackson heeft geen tribute nodig. Het is een verzameling privé-opnames van mijn favoriete Michael Jackson-songs. Het moest er uit. Werkelijk!"

Jeroen van der Boom
Met de release van zijn album 'Verder' gaat Jeroen van der Boom op álle fronten een stapje verder. Verder met de zegetocht die in 2007 werd ingezet toen hij groots doorbrak met de hit 'Jij Bent Zo'. Maar hij durft muzikaal ook verder te gaan dan menig collega. 'Verder' is een album van uitersten, dat bij uitstek laat horen waar Jeroen van der Boom anno 2009 staat: "Ik hou er van om Nederpop met een scherp randje te brengen."

Absynthe Minded
Een rock-/jazzband uit de omgeving van de Belgische stad Gent. 2009 was en is het jaar van Absynthe Minded. In hun thuisland knalden de Vlamingen dankzij hun nieuwe titelloze plaat keihard door naar de top. Gouden platen, uitverkochte zalen en positieve recensies om bijna verlegen van te worden vielen deze sympathieke band ten deel.

Jess
Na een poging om een opleiding te volgen op de Rockacademie wilde Jess nog maar één ding: haar eigen album maken met de muzikanten die zij wilde en dat echt op haar eigen manier. Dat album is er nu in de vorm van 'All Hands Filled With Joy'. Het bevat een aantal heerlijke popsongs met een lekker blues-, soul- en jazzsausje.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl