Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 26 mei 2009

DE ZEGETOCHT VAN DE STAAT GAAT ONVERMINDERD VOORT: OP ZATERDAG 12 DECEMBER SPEELT DE SUCCESVOLLE NIJMEEGSE ROCKBAND IN WATT ROTTERDAM

In de winter van 2008 raast De Staat als een kudde hongerige wolven door ons land: veel spelen en ervaring op doen is het devies. Als onderdeel van de Popronde worden zo veel mogelijk steden en uithoeken aangedaan. Verder verzorgde De Staat al voorprogramma's voor o.a. Triggerfinger, Pigeon Detectives en Voicst, kwam zo terecht in de grotere concertzalen. Het voorlopige hoogtepunt van de band: De Staat mocht als support van dEUS mee op hun Britse tournee.

En daar was-ie dan eindelijk: 'Wait for Evolution', het langverwachte debuut van De Staat kwam in januari uit op Excelsior. Deze werd gepresenteerd in een uitverkocht en broeierig Doornroosje in hometown Nijmegen. De belofte lijkt daarmee al deels ingelost: de reacties van de vaderlandse muziekpers zijn lovend te noemen en her en der roept men al dat 2009 'hét jaar van De Staat' gaat worden. De eerste aanwijzingen zijn daar in ieder geval wel naar, zeker na het EuroSonic/Noorderslag-weekend in Groningen. De Staat speelde er meerdere shows en werd mede hierdoor één van de sensaties van het weekend.

De muziek van De Staat valt het best te omschrijven als een mengeling van roots, rock en intelligente, donkere pop. De eerste single, het dansbare 'The Fantastic Journey of the Underground Man' werd direct opgepikt door radiozenders als 3VOOR12, KinkFM en 3FM. Ook de video kwam geregeld voorbij op MTV dus we kunnen wel stellen dat de doorbraak nu definitief daar is. Zodoende is De Staat in januari te gast bij het De Wereld Draait Door en brengt de single daar ook ten gehore, onder goedkeurend oog en oor van de immer kritische Jan Mulder.

In februari deed De Staat hun eerste tour als headliner, die het kwintet langs zalen als Paradiso, Rotown, Ekko en 013 bracht. Na een drukke festivalzomer (o.a. Pinkpop) gaat de succesvolle band eind 2009 weer op clubtour. Op zaterdag 12 december speelt De Staat in WATT, de kaartverkoop start op woensdag 27 mei.

"Zo speels en tegelijk virtuoos is er sinds de hoogtijdagen zelden met het rock 'n' roll metier omgesprongen." (de Volkskrant)

ZA.12.12 DE STAAT & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 15 (excl. vvk) zijn vanaf woensdag 27 mei om 10:00 uur te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.destaat.net

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /