Ingezonden persbericht


Boris en Kasper van Kooten brengen speciale nummers uit voor het klimaat!

Beat The Heat Now! - daar zit muziek in

Utrecht 16 november 2009 - Op 12 december vindt in de Jaarbeurs te Utrecht het nationale klimaatevenement 'Beat the Heat Now!' plaats in verband met de VN-klimaattop in Kopenhagen. Hier treden o.a. ook Boris and Friends op en Kasper van Kooten & Band speelt met vrienden Nederlandstalige liedjes. Beide zangers hebben speciaal voor Beat The Heat Now! een geweldige song geschreven. Twee zeer verschillende nummers waaruit de zorg voor deze wereld zoals we hem kennen sterk naar voren komt.

Boris - One World - Beat The Heat Now!
Op Beat The Heat Now! treedt Boris op met band & friends (o.a. Do, Caro Emerald en Valerius). Boris heeft voor deze speciale gelegenheid zijn nummer 'One World' opnieuw ingezongen, met een nog meer toepasselijke tekst over de wereld en de klimaatveranderingen. Hierbij is onlangs een bijzondere clip opgenomen, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Beat The Heat Now! heeft dit nummer gekregen voor haar campagne. Boris onderschrijft daarmee de doelstelling van Beat The Heat Now! van harte: 'Kopenhagen móet slagen'. Boris voegt daar aan toe: '"lieve mensen, we hebben maar 1 aarde en als we daar niet goed mee omgaan hebben we niks meer, voor nu of voor later. Dus wise-up, and be smart. Wees zuinig op onze wereld" Kijk nú naar deze clip via www.beattheheatnow.nl/downloads.

Kasper van Kooten - Voel je de hitte
Cabaretier/Zanger Kasper van Kooten voelt de hitte van het steeds sneller veranderende klimaat en heeft speciaal voor deze gelegenheid het nieuwe nummer 'Voel je de hitte?' geschreven. Een stampende klimaatklassieker met Afrikaanse, maar ook oer-Hollandse meedijn-invloeden. Het nummer zal breed worden verspreid onder alle deelnemende organisaties en media. Kasper: "ik reken er op dat die duizenden bezoekers in de Jaarbeurs op 12 december het nummer en de boodschap dan inmiddels kennen en het uit volle borst meezingen, en vooral ook... meespringen, tegen de hitte!!". De boodschap aan onze verantwoordelijken in Kopenhagen.

Wat is het toch vreemd
Dat de mens altijd doorgaat
Dat hij net zo lang gokt
Totdat alles teloorgaat

Voel je de hitte?
Je reet is toch klam, blijf niet zitten
Sta op en SPRING tegen de hitte
We hebben zo lang zitten pitten...
(© Kasper van Kooten)

In de Jaarbeurs spelen Kasper van Kooten & band eigen nummers maar ook de mooiste Nederlandstalige klassiekers. Hij heeft daarbij muzikale vrienden als de 3 J's, Extince, Daniel Boissevain, Antonie Kamerling, Nabil, Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven, Frank Lammers en Anna Drijver uitgenodigd.



Ingezonden persbericht