Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 25 november 2009

Achtste NK Poetry Slam in Utrecht

Op zaterdag 12 december organiseert het Poëziecircus in Tivoli de Helling het achtste Nationaal Kampioenschap Poetry Slam 2009. Hierbij strijden twaalf poetryperformers om de landstitel. Het publiek bepaalt samen met een vakjury wie de winnaar wordt. De jury bestaat dit jaar uit dichter Jules Deelder, poëziecritica Janita Monna (De Groene Amsterdammer) en dj Giel Beelen. Het NK Poetry Slam is dit jaar opgedragen aan 'the godfather of slam' Simon Vinkenoog, die in juli j.l. overleed.

Zoals ieder jaar blijft het NK een spannende woordenstrijd tussen de beste slammers van Nederland. Op het podium moeten de dichters het publiek en de jury in drie rondes overtuigen van hun voordrachtstalenten en literaire kwaliteiten. Een applausmeter bepaalt de publiekslieveling; de vakjury geeft punten en commentaar. De winnaar van de kampioenstitel ontvangt de wisseltrofee, duizend euro en een plaats op het WK Poetry Slam in Frankrijk.

NK Poetry Slam in Utrecht

Tijd: zaterdag 12 december, 20.00 - 23.30 u. Plaats: Tivoli de Helling, Helling 7, Utrecht. Met: Jules Deelder, Giel Beelen, Janita Monna, een optreden van de band Most Unpleasant Men, gehost door Ruben van Gogh & Neske Beks Kaarten: 10,00 euro. www.ticketservice.nl, T 0900-3001250, kassa Tivoli en vaste verkooppunten in Utrecht. Website: www.nkpoetryslam.nl, www.poeziecircus.nl

----------------------------------------